A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. A paprikákat is vágd fel hosszában, távolítsd el a magokat és szeleteld fel.
A paradicsom hámozása könnyebbé válik, ha forró vízbe mártod őket egy pillanatra, így könnyen lehúzhatod a héjukat.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket üvegesre.
A hagyma akkor lesz igazán édes és ízletes, ha lassan pirítod, ne hagyd, hogy megégjen.
Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal és egy kevés cukorral, hogy kihozd a paradicsom édes ízét.
Ha szeretnéd, adhatunk egy csipetnyi füstölt paprikát is, hogy extra ízt adjon a szósznak.
Hagyj mindent főni közepes lángon 15-20 percig, amíg a paradicsom teljesen feloldódik és sűrű szószt kapunk.
Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kevés vízzel hígíthatod.
Amikor elkészült, add hozzá a friss bazsalikomot, és keverd össze.
A bazsalikomot frissen érdemes hozzáadni, hogy megtartja az ízét és illatát.
Tálald a paradicsomszószt friss pirított kenyérrel vagy rizzsel, és díszítsd bazsalikommal.
A paradicsomszósz tökéletes kiegészítője a friss fűszernövényekkel és egy kis olívaolajjal tálalva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.