Pap paradicsomszósszal, friss bazsalikommal díszítve, egyszerƱ és ínycsiklandó étel

Pap paradicsomszĂłsszal

A pap paradicsomszĂłsszal egy tradicionĂĄlis magyar Ă©tel, amely a friss zöldsĂ©gek Ă©s a fƱszerek egyensĂșlyĂĄra Ă©pĂ­t. A paradicsomszĂłsz, amelyet gyakran fƑznek zöldsĂ©gekkel, a magyar konyha egyik alapja, Ă©s tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje a hĂșsĂ©teleknek, de vegetĂĄriĂĄnus vĂĄltozatban is megĂĄllja a helyĂ©t. Az Ă©tel törtĂ©nete a vidĂ©ki magyar konyhĂĄban gyökerezik, ahol a friss zöldsĂ©gek Ă©s a fƱszerek könnyen hozzĂĄfĂ©rhetƑk voltak. Az Ă©tel mindig frissen, melegen a legfinomabb, Ă©s az illata mindenkit az asztalhoz csĂĄbĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 3 db Paprikák
⭕ 4 db Paradicsom
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 cs. Cukor
⭕ 1 ek. Friss bazsalikom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat håmozd meg, és vågd fel apró kockåkra. A paprikåkat is vågd fel hosszåban, tåvolítsd el a magokat és szeleteld fel.

    A paradicsom hĂĄmozĂĄsa könnyebbĂ© vĂĄlik, ha forrĂł vĂ­zbe mĂĄrtod Ƒket egy pillanatra, Ă­gy könnyen lehĂșzhatod a hĂ©jukat.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd. Egy serpenyƑben hevĂ­ts olajat, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd meg Ƒket ĂŒvegesre.

    A hagyma akkor lesz igazån édes és ízletes, ha lassan pirítod, ne hagyd, hogy megégjen.

    3

    Amikor a hagyma megpirult, add hozzå a felvågott paprikåt és paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal és egy kevés cukorral, hogy kihozd a paradicsom édes ízét.

    Ha szeretnĂ©d, adhatunk egy csipetnyi fĂŒstölt paprikĂĄt is, hogy extra Ă­zt adjon a szĂłsznak.

    4

    Hagyj mindent fƑni közepes lĂĄngon 15-20 percig, amĂ­g a paradicsom teljesen feloldĂłdik Ă©s sƱrƱ szĂłszt kapunk.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod a szĂłszt, egy kevĂ©s vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod.

    5

    Amikor elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a friss bazsalikomot, Ă©s keverd össze.

    A bazsalikomot frissen érdemes hozzåadni, hogy megtartja az ízét és illatåt.

    6

    Tålald a paradicsomszószt friss pirított kenyérrel vagy rizzsel, és díszítsd bazsalikommal.

    A paradicsomszĂłsz tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje a friss fƱszernövĂ©nyekkel Ă©s egy kis olĂ­vaolajjal tĂĄlalva.