Pap paradicsomszósszal, friss bazsalikommal díszítve, egyszerű és ínycsiklandó étel

Pap paradicsomszósszal

A pap paradicsomszósszal egy tradicionális magyar étel, amely a friss zöldségek és a fűszerek egyensúlyára épít. A paradicsomszósz, amelyet gyakran főznek zöldségekkel, a magyar konyha egyik alapja, és tökéletes kiegészítője a húsételeknek, de vegetáriánus változatban is megállja a helyét. Az étel története a vidéki magyar konyhában gyökerezik, ahol a friss zöldségek és a fűszerek könnyen hozzáférhetők voltak. Az étel mindig frissen, melegen a legfinomabb, és az illata mindenkit az asztalhoz csábít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Paprikák
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 cs. Cukor
1 ek. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. A paprikákat is vágd fel hosszában, távolítsd el a magokat és szeleteld fel.

    A paradicsom hámozása könnyebbé válik, ha forró vízbe mártod őket egy pillanatra, így könnyen lehúzhatod a héjukat.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket üvegesre.

    A hagyma akkor lesz igazán édes és ízletes, ha lassan pirítod, ne hagyd, hogy megégjen.

    3

    Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal és egy kevés cukorral, hogy kihozd a paradicsom édes ízét.

    Ha szeretnéd, adhatunk egy csipetnyi füstölt paprikát is, hogy extra ízt adjon a szósznak.

    4

    Hagyj mindent főni közepes lángon 15-20 percig, amíg a paradicsom teljesen feloldódik és sűrű szószt kapunk.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kevés vízzel hígíthatod.

    5

    Amikor elkészült, add hozzá a friss bazsalikomot, és keverd össze.

    A bazsalikomot frissen érdemes hozzáadni, hogy megtartja az ízét és illatát.

    6

    Tálald a paradicsomszószt friss pirított kenyérrel vagy rizzsel, és díszítsd bazsalikommal.

    A paradicsomszósz tökéletes kiegészítője a friss fűszernövényekkel és egy kis olívaolajjal tálalva.