Pap vajjal tálalva, olvadt vajjal a tetején egy rusztikus tálban

Pap vajjal

A pap, vagy más néven mieliepap, Dél-Afrika egyik legjellegzetesebb és legnépszerűbb étele. Ez a sűrű kukoricakása a régió alapélelmiszerei közé tartozik, amelyet gyakran fogyasztanak húsételek, pörköltek vagy egyszerűen vajjal, zöldségekkel kiegészítve. A recept eredete a bantu kultúrához köthető, amely évezredek óta termeszt kukoricát és használja azt különféle formákban. A pap vajjal az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb változata ennek a tradicionális fogásnak. Technikai tipp: A megfelelő állaghoz a kukoricalisztet lassan, állandó keverés mellett kell hozzáadni a forró vízhez – ez a legbiztosabb módszer a csomók elkerülésére. Fontos, hogy a főzési idő alatt ne hagyjuk magára a papot, mivel könnyen odaéghet. A pap vajjal minden falatja egy emlék – egy gyermekkor íze, amit sosem felejtünk el. Ez az étel tökéletes köret grillezett húsokhoz vagy akár egy könnyű vacsorához egy hideg estén.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Fehér kukoricaliszt
600 ml Víz
0.5 tk.
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban forrald fel a vizet a sóval együtt. Ha felforrt, csökkentsd a hőfokot alacsonyra.

    Használj vastag aljú edényt, hogy a hő egyenletesen oszoljon el és ne égjen le a pap.

    2

    Fokozatosan, folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricalisztet a vízbe, ügyelve, hogy ne csomósodjon össze.

    Használj habverőt vagy fakanalat – így könnyebb simára keverni a masszát.

    3

    Főzd a papot lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 10-15 percig, amíg sűrű, sima állagúvá válik.

    A pap akkor jó, ha elválik az edény falától és nehéz keverni – ekkor készült el.

    4

    Amint elkészült, kanalazd tálba, és a tetejére tegyél friss vajdarabokat, amik ráolvadnak a forró papra.

    A vajat közvetlenül tálalás előtt tedd rá, így látványosabban olvad és fokozza az ízhatást.