Pap zöldséges mártással, friss korianderrel tálalva

Pap zöldséges mártással

A Pap zöldséges mártás egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely a zöldségek friss ízére épít. A zöldségek, mint a paprika, cukkini és paradicsom, jól párosulnak a szójaszósszal és a friss korianderrel. Ez az étel egy igazi frissítő fogás, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon, és bármilyen étkezéshez illik. A szójaszósz és a lime friss ízei pedig különlegessé teszik ezt a zöldséges ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paprikák
1 db Zucchini
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikákat, cukkiniket és paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket kockákra.

    A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat.

    A szezámolaj ad egy különleges, enyhén pörkölt ízt, amit más olajok nem tudnak pótolni.

    3

    A hagymát és fokhagymát add a serpenyőbe, és pirítsd őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    Ne hagyd túl pirulni a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Add hozzá a paprikát, cukkinit és paradicsomot a serpenyőhöz, és süsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, egy kis vizet vagy alaplevet adhatsz hozzá, hogy szaftosabb legyen.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, sót és borsot, majd keverd össze alaposan.

    A szójaszósz ízesíti a zöldségeket és egy kis sós ízt ad hozzá.

    6

    A mártást főzd alacsony lángon még 5 percig, majd friss lime levével tálald, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime frissessége kiemeli a zöldségek ízét, így érdemes frissen facsarni.