Mosd meg alaposan a burgonyákat, de ne hámozd meg őket. Helyezd őket egy nagy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
A héjat ne távolítsd el – ettől lesz jellegzetesen „ráncos” a papas arrugadas.
Add hozzá a tengeri sót a vízhez, majd forrald fel. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul, de nem esik szét.
Szúrj bele egy villát – ha könnyen beleszalad, elkészült.
Ha a burgonya megfőtt, öntsd le róla a vizet, de ne öblítsd le. Tedd vissza a lángra, és közepes hőfokon rázogatva párold el a maradék nedvességet, míg a héja kissé ráncos nem lesz.
Figyelj, nehogy odaégjen – állandóan mozgásban tartsd az edényt.
Miután ráncos lett a héja, vedd le a tűzről, szórd meg a füstölt paprikával, és locsold meg az olívaolajjal. Finoman forgasd össze, hogy minden szem egyenletesen bevonódjon.
Használj spatulát vagy csak rázd át az edényt, hogy ne törjön össze a burgonya.
Tálald azonnal melegen, önmagában vagy kanári mojo szósszal kiegészítve. Remek köret vagy tapas fogás.
Ha marad, hidegen is kiváló – a füstölt íz még jobban átjárja másnapra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.