A tésztához keverd össze a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy nagy tálban. Add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat, majd gyúrd addig, amíg sima, rugalmas tésztát kapsz.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A meleg hely elősegíti a tészta kelését. A konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Közben készítsd el a tölteléket: aprítsd fel a paradicsomot, zúzd össze a fokhagymát, majd keverd össze a paradicsompürével, az oregánóval és a bazsalikommal.
A friss fűszernövények sokkal intenzívebb ízt adnak, mint a szárítottak.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
A magas hőmérséklet biztosítja, hogy a calzone gyorsan és egyenletesen süljön meg.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd nyújtsd ki őket kör alakúra kb. 25 cm átmérőjűre.
Lisztezd be a nyújtódeszkát, hogy a tészta ne ragadjon le.
A kör egyik felére halmozd a paradicsomos tölteléket, szórd rá a reszelt mozzarellát, majd hajtsd rá a másik felét, és a széleit nyomkodd le, hogy jól záródjon.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat. A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a calzone ne nyíljon szét sütés közben.
Kend meg a calzone tetejét felvert tojással, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
A tojás szép színt ad a calzone-nak.
Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sül.
Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd pár percig hűlni, majd tálald friss bazsalikommal díszítve.
A friss bazsalikommal díszítve még ízletesebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.