Paradicsomos calzone töltött pizza

Paradicsomos Calzone

A calzone egy klasszikus olasz étel, amely a Nápolyi régióból származik. A paradicsomos változat különösen népszerű, mivel a friss paradicsom, a fokhagyma és a bazsalikom egyedülállóan gazdag ízvilágot teremt. Az olaszok hagyományosan egyszerű, de minőségi alapanyagokkal készítik el, hogy a természetes ízek domináljanak. Ha szereted a pizzát és a mediterrán ízvilágot, ezt a paradicsomos calzone receptet feltétlenül ki kell próbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra 35 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Finomliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor
300 g Paradicsom (friss, apróra vágva)
100 ml Paradicsompüré
200 g Mozzarella sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregano
10 g Friss bazsalikom
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztához keverd össze a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy nagy tálban. Add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat, majd gyúrd addig, amíg sima, rugalmas tésztát kapsz.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához.

    2

    Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A meleg hely elősegíti a tészta kelését. A konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: aprítsd fel a paradicsomot, zúzd össze a fokhagymát, majd keverd össze a paradicsompürével, az oregánóval és a bazsalikommal.

    A friss fűszernövények sokkal intenzívebb ízt adnak, mint a szárítottak.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

    A magas hőmérséklet biztosítja, hogy a calzone gyorsan és egyenletesen süljön meg.

    5

    A megkelt tésztát oszd két részre, majd nyújtsd ki őket kör alakúra kb. 25 cm átmérőjűre.

    Lisztezd be a nyújtódeszkát, hogy a tészta ne ragadjon le.

    6

    A kör egyik felére halmozd a paradicsomos tölteléket, szórd rá a reszelt mozzarellát, majd hajtsd rá a másik felét, és a széleit nyomkodd le, hogy jól záródjon.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat. A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a calzone ne nyíljon szét sütés közben.

    7

    Kend meg a calzone tetejét felvert tojással, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tojás szép színt ad a calzone-nak.

    8

    Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sül.

    Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    9

    Hagyd pár percig hűlni, majd tálald friss bazsalikommal díszítve.

    A friss bazsalikommal díszítve még ízletesebb.