Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, hogy az ízek jól elkeveredjenek a mártásban.
A vöröshagymát érdemes először felkockázni, majd finomra aprítani, hogy egyenletes méretű legyen.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Ha nagyon forró a serpenyő, vedd lejjebb a lángot.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt, és keverd össze alaposan. Hozd forráspontig, majd csökkentsd a hőt.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt a legjobb íz érdekében. Ha nincs kéznél, passzírozott paradicsom is megteszi.
Add hozzá a kapribogyót, és főzd a mártást alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha sósabb kapribogyót használsz, öblítsd le előtte, hogy ne legyen túl sós a mártás.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd keverd bele a friss, aprított bazsalikomot.
A bazsalikomot csak a végén add hozzá, hogy megőrizze frissességét és aromáját.
Tálald azonnal tésztákhoz, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz, vagy tárold hűtőben egy légmentesen zárható edényben.
A mártás hűtőben 3-4 napig eláll. Újramelegítéskor adj hozzá egy kevés vizet, ha túl sűrű lenne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.