Friss paradicsomos raita joghurttal és korianderrel díszítve

Paradicsomos Raita

A paradicsomos raita egy hagyományos indiai étel, amelyet a joghurt alapú köretek közé sorolnak. Az étel egyszerű, de frissítő hatású, és tökéletes kísérője a fűszeres curryknek vagy grillezett húsoknak. A friss paradicsom, a koriander és a kömény ízesítik, míg a citromlé frissíti az egész ételt. Az indiai konyhában rendkívül népszerű, mivel segít a fűszeres ételek ízének kiegyensúlyozásában.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Joghurt
2 db Paradicsom
1 ág Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Cilantro
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy tálba, és alaposan keverd meg, hogy sima legyen.

    Ha a joghurt túl sűrű, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy lágyabb állagot kapjunk.

    2

    A paradicsomokat mosd meg, hámozd meg, és apróra vágd.

    A paradicsomokat finomra vágva jobban eloszlanak a raitában, így ínycsiklandóbb lesz.

    3

    A koriandert apróra vágd, és add hozzá a joghurthoz.

    A koriander frissességet ad a raitának, és kiemeli a paradicsom ízét.

    4

    A köményt és a cilantro-t is keverd bele, és sóval, borssal ízesítsd.

    A kömény enyhén füstös íze kiemeli a paradicsom friss ízét, míg a cilantro hozzáad egy kis csípősséget.

    5

    A citromlevet add hozzá, majd alaposan keverd össze az egészet.

    A citromlé frissítő hatást ad a raitának, így érdemes ne hagyni ki.

    6

    Tálalás előtt hűtsd le a raitát, hogy az ízek összeérjenek, és tálald hidegen.

    A hűtés segít az ízek összeérésében, így még finomabb lesz az étel.