Parmezános Margherita pizza tálalva

Parmezános Margherita pizza

A Parmezános Margherita pizza a klasszikus olasz recept egy elegánsabb változata. A friss paradicsomszósz, az olvadt mozzarella és a reszelt parmezán különleges ízt és karaktert ad ennek az ételnek. Ez a pizza nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy családi vacsorákhoz is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 32 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Langyos víz
3 ek. Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. A pizzához a magas gluténtartalmú liszt a legjobb. A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, és nem ragad.

    2

    A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát kézzel is formázhatod, ha nem szeretnéd nyújtani. A lényeg, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot. Szórd meg frissen reszelt parmezán sajttal, hogy különleges ízt kapjon.

    A parmezán sajt intenzív ízt ad a pizzának. Ne spórolj vele! A frissen reszelt parmezán íze sokkal finomabb, mint a előre reszelté.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajtok megolvadnak.

    Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta. A pizzakövet a sütővel együtt melegítsd elő.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A bazsalikomleveleket tépd le, ne vágd, hogy ne barnuljanak meg. Az olívaolajjal ne spórolj, az adja meg a végső ízt.