Parmigiana friss bazsalikommal, tálalva sült padlizsánnal, parmezánnal és mozzarella sajttal

Parmigiana friss bazsalikommal

A Parmigiana, egy klasszikus olasz étel, amit sokféleképpen készítenek. Az étel alapját a rétegezett, sült padlizsán adja, amit gazdag sajttal és fűszerekkel borítanak. Ez a változat friss bazsalikommal tálalva egy extra frissességet ad, ami remekül kiegészíti a sült padlizsán gazdag ízét. Az étel egy igazi olasz klasszikus, ami tökéletes választás egy ünnepi étkezéshez vagy egy hétvégi vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
150 g Parmezán sajt
200 g Mozzarella sajt
400 ml Tomatószósz
1 csokor Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Olasz fűszerkeverék
50 g Liszt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat szeleteljük fel kb. 1 cm vastag szeletekre, és sózzuk meg. Hagyjuk 20 percig, hogy a só kinyomja a padlizsán nedvességét.

    A sózás segít eltávolítani a felesleges vizet, és csökkenti a padlizsán keserűségét.

    2

    Miután leöblítettük a sót, a padlizsán szeleteket lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk.

    A padlizsán tökéletes panírozásához ügyeljünk rá, hogy minden szelet egyenletesen be legyen vonva.

    3

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítsünk, majd a panírozott padlizsán szeleteket közepes lángon süssük ki aranybarnára mindkét oldalukon. Ezt követően tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatjuk.

    4

    A tomatószószt egy serpenyőben hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, olasz fűszerkeveréket, és főzzük 5 percig.

    A friss fokhagyma intenzívebb ízt ad a szósznak, ha közvetlenül a főzés előtt adjuk hozzá.

    5

    Egy tűzálló edény aljára tegyünk egy kevés szószt, majd rétegezzük rá a sült padlizsánt, mozzarellát, parmezánt és bazsalikomot. Ismételjük meg a rétegezést a maradék hozzávalókkal.

    A padlizsánokat egyenletesen rétegezzük, hogy minden falat egyenletes ízélményt nyújtson.

    6

    A tálat előmelegített 180°C-os sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük, amíg a sajt teljesen megolvad és enyhén pirul.

    Ha szeretnénk egy kissé ropogósabb tetejét, a sütő utolsó 5 percére állítsuk át grill fokozatra.

    7

    Tálalás előtt díszítsük friss bazsalikomlevelekkel és egy kevés frissen őrölt borssal.