A padlizsánokat mosd meg, szeleteld fel kb. 0,5 cm vastag karikákra. Sózd meg, és tedd szűrőbe 30 percre, hogy levet engedjen.
A padlizsánszeleteket papírtörlővel töröld szárazra sütés előtt, hogy ne legyen túl vizes az étel.
Kevés olívaolajjal locsold meg a padlizsánokat, és süsd meg őket grillserpenyőben vagy sütőben, amíg aranybarnák lesznek mindkét oldalukon.
Sütőben egyszerre több szeletet is megsüthetsz, ez gyorsítja a folyamatot.
A fokhagymát aprítsd fel, és olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a paradicsompassatát, sózd, borsozd, és főzd 15 percig sűrűre. Végül keverd bele a friss bazsalikomot.
A paradicsomszószt érdemes letakarva, lassú tűzön főzni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mozzarellát szeleteld fel, a parmezánt reszeld le. Egy hőálló tál aljára kanalazz egy kevés szószt, majd rétegezd a padlizsánt, mozzarella szeleteket, szószt és parmezánt. Ezt ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok.
A legfelső rétegre mindig paradicsomszósz és bőséges parmezán kerüljön, ez adja a ropogós kérget.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 30-35 percig, míg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetején.
Ha túl gyorsan pirul a teteje, fedd le alufóliával sütés közben.
Miután elkészült, hagyd legalább 15 percet pihenni, hogy szeleteléskor ne essen szét.
Másnapra még finomabb lesz – kiváló előre elkészíthető fogás vendégváráshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.