A padlizsánokat szeleteld fel körülbelül 1 cm vastagságú karikákra. Sózd meg őket, és hagyd állni 15 percig, hogy kiengedjék a keserű levüket.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét, így édesebb ízt kapunk a végeredményben.
A padlizsán szeleteket papírtörlővel itasd fel, hogy eltávolítsd a felhalmozódott vizet.
Ezután a padlizsán szeletek nem fognak túl sok olajat felvenni sütés közben, így ropogósabbak lesznek.
A szeletek panírozásához készíts három tálat: az elsőben lisztet, a másodikban felvert tojásokat, a harmadikban pedig zsemlemorzsát.
A zsemlemorzsát dúsíthatod fűszerekkel, mint például oregánóval vagy fokhagyma porral, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Mártsd bele a padlizsánszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Egyenletesen panírozd be őket mindkét oldalon.
A tojás és a zsemlemorzsa közötti réteg segít, hogy a panír szép aranybarna és ropogós legyen.
Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, és süsd ki a padlizsánokat aranybarnára mindkét oldalon, körülbelül 3-4 perc alatt.
Az olajnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a padlizsán szeletek szépen ropogósak legyenek, de ne áztasd el őket.
Miután megsült a padlizsán, helyezd egy papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
A papírtörlő segít, hogy a padlizsán ne legyen túl olajos, és megőrizze ropogós állagát.
Egy hőálló tálban rétegezd a paradicsomszószt, a panírozott padlizsánt, majd a mozzarella sajtot és a parmezánt. Ismételd a rétegezést.
A parmezán a tetejére kerül, hogy szép aranybarna kérget kapjon, és fokozza az étel ízét.
Tedd a tálat előmelegített 180 °C-os sütőbe, és süsd 20 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.
Ha szereted, a végén kapcsolj a sütőn grill funkcióra, hogy szép ropogós kérget kapjon a sajt.
Tálald friss bazsalikomlevelekkel díszítve.
A bazsalikom friss íze remekül illik a parmigianához, és színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.