Parmigiana panírozott padlizsánnal, paradicsomszósszal és sajtokkal

Parmigiana panírozott padlizsánnal

A Parmigiana egy hagyományos olasz étel, amelyet padlizsánnal készítenek. A padlizsán rétegeket paradicsomszósszal és olvadt sajttal kombinálják, majd a sütőben tökéletesre sülnek. Az étel rendkívül gazdag ízű, és az olasz konyha egyik ikonikus fogása. Parmigianát sokféle változatban készíthetjük, de a panírozott padlizsán az egyik legfinomabb és legelterjedtebb. Technikai tanács: A padlizsán sütése előtt fontos, hogy megfelelően lecsepegtessük, hogy elkerüljük a túlzott olajfelvételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Ráma zsemlemorzsa
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
400 ml Paradicsomszósz
1 ek. Friss bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat szeleteld fel körülbelül 1 cm vastagságú karikákra. Sózd meg őket, és hagyd állni 15 percig, hogy kiengedjék a keserű levüket.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét, így édesebb ízt kapunk a végeredményben.

    2

    A padlizsán szeleteket papírtörlővel itasd fel, hogy eltávolítsd a felhalmozódott vizet.

    Ezután a padlizsán szeletek nem fognak túl sok olajat felvenni sütés közben, így ropogósabbak lesznek.

    3

    A szeletek panírozásához készíts három tálat: az elsőben lisztet, a másodikban felvert tojásokat, a harmadikban pedig zsemlemorzsát.

    A zsemlemorzsát dúsíthatod fűszerekkel, mint például oregánóval vagy fokhagyma porral, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    Mártsd bele a padlizsánszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Egyenletesen panírozd be őket mindkét oldalon.

    A tojás és a zsemlemorzsa közötti réteg segít, hogy a panír szép aranybarna és ropogós legyen.

    5

    Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, és süsd ki a padlizsánokat aranybarnára mindkét oldalon, körülbelül 3-4 perc alatt.

    Az olajnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a padlizsán szeletek szépen ropogósak legyenek, de ne áztasd el őket.

    6

    Miután megsült a padlizsán, helyezd egy papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít, hogy a padlizsán ne legyen túl olajos, és megőrizze ropogós állagát.

    7

    Egy hőálló tálban rétegezd a paradicsomszószt, a panírozott padlizsánt, majd a mozzarella sajtot és a parmezánt. Ismételd a rétegezést.

    A parmezán a tetejére kerül, hogy szép aranybarna kérget kapjon, és fokozza az étel ízét.

    8

    Tedd a tálat előmelegített 180 °C-os sütőbe, és süsd 20 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    Ha szereted, a végén kapcsolj a sütőn grill funkcióra, hogy szép ropogós kérget kapjon a sajt.

    9

    Tálald friss bazsalikomlevelekkel díszítve.

    A bazsalikom friss íze remekül illik a parmigianához, és színt is ad az ételnek.