A padlizsánokat mosd meg, vágd fel 0,5 cm vastag karikákra, sózd be, és tedd szűrőbe 30 percre, hogy levet engedjenek. Töröld szárazra.
Ez segít eltávolítani a kesernyés ízt és megelőzi, hogy túl sok olajat szívjon fel a padlizsán.
A padlizsánszeleteket kevés olívaolajjal megkenve süsd meg grillserpenyőben vagy sütőben, amíg szép aranybarna színt kapnak.
Sütés közben ne zsúfold túl a serpenyőt – így minden szelet szépen megpirul.
A fokhagymát aprítsd fel, olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a paradicsompassatát. Sózd, borsozd, és főzd 15 percig. A végén add hozzá a bazsalikomot.
A bazsalikomot csak a főzés legvégén add hozzá, hogy megőrizze friss ízét.
Egy hőálló tál aljára tegyél kevés paradicsomszószt, majd rétegezd a grillezett padlizsánt, újabb szószt és parmezánt. Ismételd a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
A parmezánt bőkezűen szórd minden réteg közé és a tetejére is, ez adja meg a jellegzetes ízét és ropogós kérgét.
Tedd a sütőtálat előmelegített, 180°C-os sütőbe, és süsd kb. 35 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Ha gyorsabban barnul a teteje, az utolsó 10 percben fedd le alufóliával.
A sütőből kivéve hagyd legalább 15 percet hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.
A pihentetés alatt a rétegek stabilizálódnak, és a textúra is jobb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.