A zöldségeket (sárgarépa, zöldbab, brokkoli, piros paprika és zucchini) vágd fel kisebb darabokra. A sárgarépát és a paprikát szeleteld fel, a zöldbabot és brokkolit apróbb darabokra vágd.
A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágd, hogy egyformán párolódjanak.
Egy nagy serpenyőben vagy párolóedényben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a felaprított fokhagymát és pirítsd pár percig, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a felvágott zöldségeket az olívaolajhoz, és alacsony hőmérsékleten párold őket 10-15 percig. Keverd meg őket időnként, hogy egyenletesen párolódjanak.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, és jobban párolódjanak.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem nemcsak friss ízt ad, hanem színt is, így bátran szórd meg vele az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.