Párolt zöldségek olívaolajjal, friss petrezselyemmel megszórva

Párolt zöldség olívaolajjal

A párolt zöldségek olívaolajjal a mediterrán konyha egyszerű, de ínycsiklandó ételének számít. Az olívaolaj gazdag aromája kiemeli a zöldségek frissességét, míg a fokhagyma és a petrezselyem fűszeres frissességet ad. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik gyorsan, de egészségesen szeretnének étkezni. A párolás során a zöldségek megőrzik a tápanyagaikat, és friss, ropogós állagot kapnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
200 g Zöldbab
150 g Brokkoli
1 db Piros paprika
1 db Zucchini
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, zöldbab, brokkoli, piros paprika és zucchini) vágd fel kisebb darabokra. A sárgarépát és a paprikát szeleteld fel, a zöldbabot és brokkolit apróbb darabokra vágd.

    A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágd, hogy egyformán párolódjanak.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy párolóedényben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a felaprított fokhagymát és pirítsd pár percig, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a felvágott zöldségeket az olívaolajhoz, és alacsony hőmérsékleten párold őket 10-15 percig. Keverd meg őket időnként, hogy egyenletesen párolódjanak.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, és jobban párolódjanak.

    4

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem nemcsak friss ízt ad, hanem színt is, így bátran szórd meg vele az ételt.