Pastelón zöldségekkel, túrós és sajtos rétegekkel

Pastelón zöldségekkel

A pastelón egy hagyományos étel, amely eredetileg a latin-amerikai konyhából származik, és különböző változatai léteznek. A zöldséges pastelón egy könnyű, de tápláló étkezés, amelyet túróval és sajttal készítenek el. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és tökéletes választás egy gyors és egészséges vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Édesburgonya
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
150 g Túró
100 g Reszelt sajt
2 db Tojás
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt, cukkinit és édesburgonyát hámozd meg, majd vágd fel egyenletes szeletekre.

    A padlizsánból a felesleges vizet úgy távolíthatod el, hogy enyhén megsózod, majd 10-15 percig pihenteted, hogy a levek kijöjjenek.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket.

    A fokhagyma pirítása gyorsan megtörténik, így ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    3

    A zöldségeket egy másik serpenyőben süsd külön-külön, amíg enyhén megpuhulnak és aranybarnára sülnek.

    Minden zöldséget külön kell sütni, hogy megőrizzék az egyedi ízüket és textúrájukat.

    4

    A túrót és a reszelt sajtot egy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojásokat, sót, borsot és paprikát. Keverd simára.

    A tojások segítenek összetartani az alapot, így a túrós réteg stabil marad a sütés során.

    5

    Egy sütőtál alját béleld ki a sült zöldségekkel, majd kanalazd rá a túrós keveréket. Ismételd meg a rétegeket, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    A zöldségeket szépen rétegezve tedd a tálba, így egyenletesebben sülnek és a textúrák jobban összeérnek.

    6

    A tetejére szórj egy kis extra reszelt sajtot, majd tedd a sütőbe 180 °C-ra, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    A sajt segít egy ropogós, ínycsiklandó réteget képezni a pastelón tetején.

    7

    Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A pastelón akkor lesz a legfinomabb, ha kicsit pihentetjük, hogy a rétegek összeérjenek.