Patra citromos aromával tálalva

Patra citromos aromával

A Patra egy hagyományos indiai étel, amely különösen a Gujarat régióból származik. Az étel alapja egy fűszeres csicseriborsó lisztes tészta, amelyet gőzölnek. Citromos és tamarindos ízesítésével a patra különleges friss és savanykás ízt kap. Az étel fűszeressége és aromája különleges élményt ad, amely tökéletesen illik minden étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kedvenc pattanós tészta (Patra)
100 g Csicseriborsó liszt
1 ek. Fűszeres korianderpor
1 ek. Friss citromlé
2 ek. Növényi olaj
1 ek. Szezámmag
6 levél Curry levél
1 ek. Tamarind püré
1 tk.
1 csokor Friss korianderlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A patra tésztát előkészítjük a csicseriborsó liszttel és a fűszeres korianderporral.

    A csicseriborsó liszt segít a tészta puhaságában, de fontos, hogy ne legyen túl sok liszt hozzáadva, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    2

    A citromlevet és tamarind pürét a tésztába keverjük, hogy egy friss és enyhén savanyú ízt adjon.

    A citrom ízét érdemes fokozni, ha valaki extra friss ízre vágyik.

    3

    A tésztát kis adagokban pároljuk egy gőzölő kosárban.

    Fontos, hogy a tésztát ne túl sűrűn pakoljuk a gőzölő kosárba, hogy egyenletesen párolódjon.

    4

    Miután a tészta kész, meglocsoljuk friss korianderrel és szezámmaggal.

    A koriander és a szezámmag frissebb ízt ad, és a szezámmag fokozza az étel textúráját.

    5

    A curry leveleket is hozzáadjuk, hogy a patra fűszeres és illatos legyen.

    A curry levelek fokozzák a fűszerek ízét, és különleges aromát adnak a kész ételnek.