Patra édes-savanyú ízesítéssel, korianderrel és friss színekben tálalva

Patra édes-savanyú ízesítéssel

A patra egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. Az édes-savanyú verzió különösen népszerű, mivel a tamarind és a kókusz kombinációja friss és izgalmas ízt ad a tölteléknek. Az étel különleges alkalmakra, vagy akár hétköznapi étkezésekhez is tökéletes, mivel könnyen elkészíthető és ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 db Patra levél
2 ek. Tamarind paszta
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Pálmacukor
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Zöld chili
1 tk. Torma
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A patra leveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg, majd egy tiszta konyharuhán tedd őket egymás mellé, hogy könnyen dolgozhass velük.

    A patra leveleket óvatosan kezeljük, mert könnyen elszakadhatnak. Ügyelj rá, hogy ne törjenek meg.

    2

    A tamarind pasztát keverd össze a pálmacukorral, hogy egy sima édes-savanyú szószt kapj. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

    A tamarind paszta savanykás íze jól harmonizál a pálmacukor édességével. Az ízeket folyamatosan kóstoljuk, hogy tökéletes legyen.

    3

    A fokhagymát és a zöld chilit apróra vágd, majd tedd őket egy kis tálba. Add hozzá a kókuszreszeléket és a reszelt tormát.

    A zöld chili csípőssége szerint adagold, hogy a kívánt fűszerességet elérd. A torma pikáns ízt ad a tölteléknek.

    4

    A kész édes-savanyú szószt és a fokhagymás-kókuszos keveréket egyesítsd, és jól keverd el, hogy a fűszerek és az ízek összeérjenek.

    A keveréket próbáld ki, hogy a fűszeres-aromás íz és a savanykás-édes hatás megfelelő legyen.

    5

    A patra levelek közepére tedd az édes-savanyú tölteléket, majd óvatosan hajtsd be a levelek oldalait, és tekerd fel őket, mint egy tekercset.

    A patra levelek szorosra tekercselése biztosítja, hogy a töltelék ne szökjön ki főzés közben.

    6

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és a patra tekercseket add hozzá. Főzd őket 4-5 percig, amíg enyhén megpirulnak és átmelegszenek.

    A patra leveleket ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrizzék frissességüket.

    7

    Tálald a kész patra tekercseket friss korianderlevelekkel díszítve. A maradék édes-savanyú szószt tálalhatod mellé.

    A koriander friss íze és színe tökéletes kiegészítője lesz az ételnek.