A csirkehúst vágd apró darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz aprító gépet is a hús darabolására.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
Ha túlságosan megpirítod a hagymát, keserű lehet, ezért ügyelj, hogy ne égjen meg!
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg. Amikor már átsült, szórd meg a fűszerekkel, sóval és friss citromlével, majd keverd jól össze.
A hús ne legyen túl zsíros, próbálj sovány csirkehúst választani, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
Keverd bele a pörkölt szezámmagot, majd hagyd hűlni a masszát.
A szezámmag pörkölése segít kihozni az ízét, de ügyelj, hogy ne égesd meg.
A patra leveleket tisztítsd meg és tedd őket egy lapos felületre. Töltsd meg őket a csirke keverékkel, majd hajtsd össze a leveleket, mint egy tekercset.
Ha túl nehezen hajlik a levél, enyhén párold meg vízben, hogy rugalmasabbá váljon.
Egy tepsiben, sütőpapírral bélelve tedd a megtöltött patra leveleket. Tedd őket 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
A sütési időnél figyelj arra, hogy a levelek széle ne égjen meg, ha szükséges, fedd le fóliával.
Tálald a sült patra tekercseket melegen, és szórj rá egy kis friss citromot a tálalás előtt.
A friss citromlé frissíti az ízeket és fokozza az étel zamatos jellegét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.