Patra sült változatban, ínycsiklandó csirke tekercsek aranybarnára sülve

Patra sült változatban

A patra levelek a hagyományos indiai konyha fontos alapanyagai, melyeket gyakran töltelékekkel, például csirke- vagy zöldségtöltelékkel tálalnak. Ez a sült változat különleges étel, amely egyszerre friss és fűszeres. Az étel a klasszikus indiai ízeket ötvözi a modern sütési technikákkal, így könnyedén elkészíthető otthon is. Az étel ízvilágát a fűszerek és a citromlé egyedülálló kombinációja adja. Kiváló választás lehet akár egy hétvégi vacsorára, akár egy gyors hétköznapi étkezésre, hiszen a hozzávalók könnyen beszerezhetők, és gyorsan elkészíthetőek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 db Patra levelei
300 g Sült csirke
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerek (pl. kurkuma, koriander, kömény)
0.5 tk.
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Pörkölt szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd apró darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz aprító gépet is a hús darabolására.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    Ha túlságosan megpirítod a hagymát, keserű lehet, ezért ügyelj, hogy ne égjen meg!

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg. Amikor már átsült, szórd meg a fűszerekkel, sóval és friss citromlével, majd keverd jól össze.

    A hús ne legyen túl zsíros, próbálj sovány csirkehúst választani, hogy ne legyen túl zsíros az étel.

    4

    Keverd bele a pörkölt szezámmagot, majd hagyd hűlni a masszát.

    A szezámmag pörkölése segít kihozni az ízét, de ügyelj, hogy ne égesd meg.

    5

    A patra leveleket tisztítsd meg és tedd őket egy lapos felületre. Töltsd meg őket a csirke keverékkel, majd hajtsd össze a leveleket, mint egy tekercset.

    Ha túl nehezen hajlik a levél, enyhén párold meg vízben, hogy rugalmasabbá váljon.

    6

    Egy tepsiben, sütőpapírral bélelve tedd a megtöltött patra leveleket. Tedd őket 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.

    A sütési időnél figyelj arra, hogy a levelek széle ne égjen meg, ha szükséges, fedd le fóliával.

    7

    Tálald a sült patra tekercseket melegen, és szórj rá egy kis friss citromot a tálalás előtt.

    A friss citromlé frissíti az ízeket és fokozza az étel zamatos jellegét.