Frissen készült Pav Bhaji, ropogós zsemlével és fűszeres zöldséges szósszal

Pav Bhaji

A Pav Bhaji egy híres indiai étel, amelyet az utcai étkezések során tálalnak. Az étel alapja egy fűszeres zöldséges szósz, amelyet gyakran sütött pav zsemlével tálalnak. A pav bhaji a helyi piacokon egy közkedvelt étkezés, amelyet minden korosztály élvezhet. A története a 19. századi bombayi utcákig nyúlik vissza, ahol az étel népszerűvé vált. Ma már az egész világon ismert, és szinte minden indiai étterem menüjén megtalálható.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Zöldségkeverék (burgonya, zöldborsó, sárgarépa)
200 g Búzaliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
6 db Pav (zsemle)
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (burgonya, zöldborsó, sárgarépa) főzd meg, amíg megpuhulnak.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv zöldségeket.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A megpuhult zöldségeket pürésítsd egy botmixerrel, majd add hozzá a pirított hagymát, garam masalát és sót.

    A pürésített zöldségekhez adj hozzá egy kis vizet, hogy a szósz sima és krémes legyen.

    4

    A pav zsemlét vágd félbe, és egy serpenyőben pirítsd meg őket egy kevés olajjal.

    A pirítás segít, hogy a pav zsemle kívül ropogós legyen.

    5

    A pav-ot tálald a fűszeres zöldséges szósszal, és egy kis friss korianderrel díszítsd.

    Tálalás előtt egy kis friss citromlevet is csavarhatsz a Pav Bhaji-ra.