Pav bhaji fondu, reszelt cheddar sajttal tálalva

Pav bhaji fonduként tálalva

A Pav Bhaji egy híres indiai utcai étel, amely több zöldséget és fűszeres keveréket tartalmaz, és hagyományosan rízshez, vagy kenyérhez tálalják. A fondu változat különlegessége, hogy a pavot egyedülálló módon készítjük el, és egy kis extra ízt adunk neki, miközben a sajt is olvad az ételen. A fonduban való tálalás nemcsak egy új módja a pav bhaji fogyasztásának, hanem egy szórakoztató és szociális étkezési élményt is biztosít, amikor a vendégek saját falatkáikat meríthetik a finom zöldséges keverékbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Krumpli
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Pav bhaji masala fűszerkeverék
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
100 ml Tej
100 g Cheddar sajt
4 db Fokhagymás pörkölt pav

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit, sárgarépát és zöldborsót hámozd meg, majd kockázd fel őket egyenlő méretű darabokra.

    A zöldborsót gyorsan megfőzheted, ha fagyasztottat használsz, így gyorsabb a főzés.

    2

    Tedd a felkockázott zöldségeket egy lábasba, önts rá vizet, és főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a textúrájukat. Ellenőrizd, hogy könnyen villával átszúrhatók legyenek.

    3

    Miközben a zöldségek főnek, egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát pirítsd üvegesre, de ne égessük meg, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a paradicsomot a hagymához, és főzd őket együtt, amíg a paradicsomok levet engednek és megpuhulnak.

    A paradicsomnak jól össze kell főnie a hagymával, hogy gazdag, szaftos alapot adjon az ételhez.

    5

    A főtt zöldségeket pürésítsd le egy krémes állagúra, majd add hozzá a fűszerkeveréket, sót és borsot, és keverd jól össze.

    A zöldségeket villával is összetörheted, ha nem szereted a túl sima textúrát.

    6

    Öntsd hozzá a tejet, és alacsony lángon főzd tovább, amíg az étel jól összekeveredik és a kívánt állagot eléri.

    Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen keverhető legyen.

    7

    A fonduhoz szükséges pavokat pirítsd meg egy serpenyőben, majd vágd fel őket falatnyi darabokra.

    A pavot fokhagymás olajban pirítva ínycsiklandó ízt ad az ételnek.

    8

    Tálald a pav bhajit egy tálban, és szórd meg reszelt cheddar sajttal. A pirított pav darabokat fonduként tálald mellé, hogy a vendégek maguknak mártogathassanak.

    A sajtot akkor szórd rá, amikor az étel még meleg, hogy szépen megolvadjon.