Pav Bhaji gombával, tálban frissen tálalva zsemlével

Pav Bhaji gombával

A Pav Bhaji egy tradicionális indiai étel, amely a piacokon és utcai árusoknál egyaránt elérhető. Eredetileg Mumbai-ból származik, és gyors étkezésként vált népszerűvé, de mára világszerte ismertté vált. Az étel alapját a fűszeres krumpli és zöldség keveréke adja, amit pav zsemlével tálalnak. A gombás változat különleges ízt ad a Pav Bhajinak, miközben a gomba finoman átveszi a fűszerek aromáit. Ez az étel nemcsak finom, hanem tápláló is, tökéletes vegetáriánus étkezésként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Krumpli
200 g Gomba
1 db Hagyma
3 db Paradicsom
1 db Zöld chili
1 ek. Pav Bhaji masala fűszerkeverék
1 tk. Kömény
1 tk.
50 g Túró (opcionális)
6 db Pav (indiai zsemle)
2 ek. Vaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy fazékba és főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A krumplit érdemes kicsi darabokra vágni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A gombát tisztítsd meg és vágd szeletekre. A hagymát apróra vágd, a paradicsomokat pedig kockázd fel.

    A gombát érdemes nem túl apróra vágni, hogy megőrizzék az állagukat főzés közben.

    3

    Egy serpenyőben melegíts vajat, majd add hozzá a hagymát. Pirítsd meg, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne hagyd a hagymát túl pirulni, hogy ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a zöld chilit. Főzd őket, amíg a paradicsomok megpuhulnak és a keverék sűrűsödik.

    A paradicsomokat kicsit letakarhatod, hogy gyorsabban megpuhuljanak.

    5

    Amikor a paradicsom elkészült, add hozzá a gombát és a köményt, majd főzd, amíg a gomba is megpuhul.

    A gomba főzése közben figyelj arra, hogy a felesleges víz elpárologjon, hogy ne legyen túl vizes a keverék.

    6

    Egy kisebb tálban pürésítsd a megfőzött krumplit, majd add hozzá a gombás keverékhez. Keverd össze, majd adj hozzá Pav Bhaji masalát és sót.

    Ha túl száraznak tűnik a keverék, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    A kész Pav Bhajit tálald frissen apróra vágott korianderrel, és tálald a meleg Pav zsemlékkel, amiket vajjal megpirítottál.

    A Pav zsemléket melegen és ropogósan tálald, hogy még finomabb legyen!