A diót vágd apró darabokra vagy törd fel, majd tedd félre.
Ha egyenletesebb darabokat szeretnél, használj diótörőt, de apróra is vághatod késsel.
Egy közepes lábasban, közepes hőmérsékleten, add hozzá a fehér cukrot és a barna cukrot. Keverd folyamatosan, amíg feloldódik és szirupot képez.
A cukrot lassan oldd fel, hogy elkerüld a megégését. Ha nem kevered folyamatosan, könnyen leéghet.
Miután a cukor sziruppá alakult, öntsd hozzá a tejet, a vajat és a sót. Keverd addig, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik, és a keverék simává válik.
A vaj hozzáadása után folytasd a keverést, hogy elkerüld a csomósodást és biztosítsd a sima állagot.
Add hozzá a diót a karamell keverékhez, és keverd össze, hogy a dió darabkák jól bevonódjanak a sziruppal.
Győződj meg róla, hogy minden diódarab jól bevonódik, így minden falat ínycsiklandó és ropogós lesz.
Tedd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen oszlasd el. Hagyd kihűlni, majd törd össze apró darabokra.
Ha szeretnéd, az ételt akár egy órán keresztül hűtheted a hűtőben, hogy még keményebb legyen, és könnyebben törhető.
Miután teljesen kihűlt és megdermedt, törd fel darabokra és tálald.
A daraboknak érdemes éles késsel nekiállni, hogy szépen vágjanak, vagy egyszerűen csak kézzel törheted a kívánt méretű darabokra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.