Pé de moleque cukorral, ropogós diódarabok karamellás sziruppal

Pé de moleque cukorral

A Pé de moleque egy hagyományos brazíliai édesség, amely a földimogyoróval és dióval készül, karamellás cukorsziruppal. Az édesség gyökerei a brazil konyhába nyúlnak vissza, és gyakran készítik különböző ünnepi alkalmakkor, különösen a karácsonyi időszakban. Az édesség gazdag, édes ízvilága és ropogós állaga különleges élményt ad, így könnyedén a családi asztalok kedvence lehet. A dióval és cukorral készült változat egy újabb ínycsiklandó lehetőség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Dió
150 g Barna cukor
100 g Fehér cukor
50 ml Tej
30 g Vaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót vágd apró darabokra vagy törd fel, majd tedd félre.

    Ha egyenletesebb darabokat szeretnél, használj diótörőt, de apróra is vághatod késsel.

    2

    Egy közepes lábasban, közepes hőmérsékleten, add hozzá a fehér cukrot és a barna cukrot. Keverd folyamatosan, amíg feloldódik és szirupot képez.

    A cukrot lassan oldd fel, hogy elkerüld a megégését. Ha nem kevered folyamatosan, könnyen leéghet.

    3

    Miután a cukor sziruppá alakult, öntsd hozzá a tejet, a vajat és a sót. Keverd addig, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik, és a keverék simává válik.

    A vaj hozzáadása után folytasd a keverést, hogy elkerüld a csomósodást és biztosítsd a sima állagot.

    4

    Add hozzá a diót a karamell keverékhez, és keverd össze, hogy a dió darabkák jól bevonódjanak a sziruppal.

    Győződj meg róla, hogy minden diódarab jól bevonódik, így minden falat ínycsiklandó és ropogós lesz.

    5

    Tedd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen oszlasd el. Hagyd kihűlni, majd törd össze apró darabokra.

    Ha szeretnéd, az ételt akár egy órán keresztül hűtheted a hűtőben, hogy még keményebb legyen, és könnyebben törhető.

    6

    Miután teljesen kihűlt és megdermedt, törd fel darabokra és tálald.

    A daraboknak érdemes éles késsel nekiállni, hogy szépen vágjanak, vagy egyszerűen csak kézzel törheted a kívánt méretű darabokra.