Pé de moleque karamellel tålalva, mogyorós édesség ropogós karamell réteggel

PĂ© de moleque karamellel

A pĂ© de moleque a hagyomĂĄnyos brazil Ă©dessĂ©g, amelyet gyakran tĂĄlalnak ĂŒnnepi alkalmakkor. Az Ă©dessĂ©g egyszerƱ, de rendkĂ­vĂŒl Ă­zletes, Ă©s tökĂ©letes pĂ©lda arra, hogy a mogyorĂł Ă©s a karamell mennyire harmonizĂĄlhat egymĂĄssal. Az Ă©tel törtĂ©nete az indiai Ă©s portugĂĄl hatĂĄsokra vezethetƑ vissza, akik a mogyorĂłt Ă©s a karamellt kĂŒlönfĂ©le Ă©dessĂ©gekhez adtĂĄk. Ma BrazĂ­liĂĄban a pĂ© de moleque egy igazi klasszikus, amit mindenki imĂĄd.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Mogyoró
⭕ 200 g Barna cukor
⭕ 100 g FehĂ©r cukor
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 ek. Vaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 ek. Vaníliás cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A mogyorĂłt pirĂ­tsd meg egy szĂĄraz serpenyƑben 5-7 percig, amĂ­g illatos Ă©s enyhĂ©n megpirul.

    A mogyorĂłt ne hagyd tĂșl sokĂĄig a serpenyƑben, mert megĂ©ghet. Ha nem szereted a hĂ©jĂĄt, könnyen eltĂĄvolĂ­thatod a pirĂ­tĂĄs utĂĄn.

    2

    A cukrot Ă©s a vizet egy lĂĄbasban melegĂ­tsd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten, amĂ­g a cukor fel nem oldĂłdik.

    Folyamatosan keverd, hogy a cukor ne Ă©gjen meg. Ne hagyd, hogy a szirup tĂșl sokĂĄig fƑjön, mert tĂșl kemĂ©ny lesz.

    3

    Amikor a cukor feloldĂłdott, emeld fel a hƑt, Ă©s fƑzd a szirupot 10-15 percig, amĂ­g sƱrƱ karamellĂ© nem vĂĄlik belƑle.

    A karamell hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t folyamatosan figyeld, Ă©s ne hagyd tĂșl forrni, hogy elkerĂŒld a megĂ©gĂ©sĂ©t.

    4

    Add hozzå a vajat és a vaníliås cukrot, majd keverd simåra.

    A vaj krémessé teszi a karamellt, és hozzåad egy gazdag ízt.

    5

    A karamellt öntsd a megpirított mogyoróra, és keverd alaposan össze, hogy minden mogyoró bevonódjon.

    Ha nem szeretnĂ©l ragacsos karamellt, hagyd egy kicsit hƱlni, mielƑtt elkezded a formĂĄzĂĄst.

    6

    Tedd a mogyorĂłs karamell keverĂ©ket egy sĂŒtƑpapĂ­rral kibĂ©lelt tepsibe, Ă©s lapogasd el, hogy egyenletes rĂ©tegben eloszoljon.

    Ha szeretnĂ©l nagyobb darabokat, ne prĂ©seld tĂșl erƑsen a keverĂ©ket. Ha kisebb darabokat szeretnĂ©l, nyomd össze erƑsebben.

    7

    Hagyd a pĂ© de moleque-ot szobahƑmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni, majd vĂĄgd fel kis darabokra.

    A karamell akkor lesz megfelelƑ ĂĄllagĂș, amikor teljesen kihƱlt Ă©s megszilĂĄrdult.