A mogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben 5-7 percig, amíg illatos és enyhén megpirul.
A mogyorót ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet. Ha nem szereted a héját, könnyen eltávolíthatod a pirítás után.
A cukrot és a vizet egy lábasban melegítsd alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor fel nem oldódik.
Folyamatosan keverd, hogy a cukor ne égjen meg. Ne hagyd, hogy a szirup túl sokáig főjön, mert túl kemény lesz.
Amikor a cukor feloldódott, emeld fel a hőt, és főzd a szirupot 10-15 percig, amíg sűrű karamellé nem válik belőle.
A karamell hőmérsékletét folyamatosan figyeld, és ne hagyd túl forrni, hogy elkerüld a megégését.
Add hozzá a vajat és a vaníliás cukrot, majd keverd simára.
A vaj krémessé teszi a karamellt, és hozzáad egy gazdag ízt.
A karamellt öntsd a megpirított mogyoróra, és keverd alaposan össze, hogy minden mogyoró bevonódjon.
Ha nem szeretnél ragacsos karamellt, hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt elkezded a formázást.
Tedd a mogyorós karamell keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lapogasd el, hogy egyenletes rétegben eloszoljon.
Ha szeretnél nagyobb darabokat, ne préseld túl erősen a keveréket. Ha kisebb darabokat szeretnél, nyomd össze erősebben.
Hagyd a pé de moleque-ot szobahőmérsékleten kihűlni, majd vágd fel kis darabokra.
A karamell akkor lesz megfelelő állagú, amikor teljesen kihűlt és megszilárdult.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.