Pé de moleque karamellel tálalva, mogyorós édesség ropogós karamell réteggel

Pé de moleque karamellel

A pé de moleque a hagyományos brazil édesség, amelyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakkor. Az édesség egyszerű, de rendkívül ízletes, és tökéletes példa arra, hogy a mogyoró és a karamell mennyire harmonizálhat egymással. Az étel története az indiai és portugál hatásokra vezethető vissza, akik a mogyorót és a karamellt különféle édességekhez adták. Ma Brazíliában a pé de moleque egy igazi klasszikus, amit mindenki imád.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Mogyoró
200 g Barna cukor
100 g Fehér cukor
50 ml Víz
1 ek. Vaj
1 csipet
100 ml Tej
1 ek. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben 5-7 percig, amíg illatos és enyhén megpirul.

    A mogyorót ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet. Ha nem szereted a héját, könnyen eltávolíthatod a pirítás után.

    2

    A cukrot és a vizet egy lábasban melegítsd alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor fel nem oldódik.

    Folyamatosan keverd, hogy a cukor ne égjen meg. Ne hagyd, hogy a szirup túl sokáig főjön, mert túl kemény lesz.

    3

    Amikor a cukor feloldódott, emeld fel a hőt, és főzd a szirupot 10-15 percig, amíg sűrű karamellé nem válik belőle.

    A karamell hőmérsékletét folyamatosan figyeld, és ne hagyd túl forrni, hogy elkerüld a megégését.

    4

    Add hozzá a vajat és a vaníliás cukrot, majd keverd simára.

    A vaj krémessé teszi a karamellt, és hozzáad egy gazdag ízt.

    5

    A karamellt öntsd a megpirított mogyoróra, és keverd alaposan össze, hogy minden mogyoró bevonódjon.

    Ha nem szeretnél ragacsos karamellt, hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt elkezded a formázást.

    6

    Tedd a mogyorós karamell keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lapogasd el, hogy egyenletes rétegben eloszoljon.

    Ha szeretnél nagyobb darabokat, ne préseld túl erősen a keveréket. Ha kisebb darabokat szeretnél, nyomd össze erősebben.

    7

    Hagyd a pé de moleque-ot szobahőmérsékleten kihűlni, majd vágd fel kis darabokra.

    A karamell akkor lesz megfelelő állagú, amikor teljesen kihűlt és megszilárdult.