Peach chutney üvegben, gazdag narancssárga színű fűszeres szósz

Peach chutney

A peach chutney az indiai konyha egyik különleges szósza, amely az őszibarack édességét és savanykás ízét egyesíti a fűszerek, mint a koriander és a fahéj gazdag aromájával. Az őszibarack a chutney-ban tökéletesen kiegyensúlyozza az édes és fűszeres ízeket, miközben a chili enyhe csípősséggel frissíti fel. Az őszibarack chutney-t hagyományosan húsos ételek, különösen a curryk mellé tálalják, de ideális kiegészítője lehet a rizses fogásoknak és salátáknak is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
4 db Őszibarack
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
2 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Koriander mag
1 rúd Fahéj
1 db Szárított chilipaprika
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A őszibarackokat hámozd meg, vágd kisebb kockákra, és tedd egy nagy lábasba.

    Az őszibarack legyen érett, de ne túl puha, hogy jó állagot adjon a chutney-nak.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, és add hozzá az őszibarackhoz.

    A friss gyömbér erőteljes ízt ad, így ne tedd túl sokat, ha nem szeretnéd túl intenzíven érezni.

    3

    Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd alaposan össze.

    A chili mennyiségét állíthatod ízlés szerint, ha nem szereted a túl csípős ételeket, kevesebb chili is elég.

    4

    Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg az őszibarack megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.

    Főzés közben ne hagyd elég forrni, hogy elkerüld a leégést. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.

    A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.