A őszibarackokat hámozd meg, vágd kisebb kockákra, és tedd egy nagy lábasba.
Az őszibarack legyen érett, de ne túl puha, hogy jó állagot adjon a chutney-nak.
A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, és add hozzá az őszibarackhoz.
A friss gyömbér erőteljes ízt ad, így ne tedd túl sokat, ha nem szeretnéd túl intenzíven érezni.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd alaposan össze.
A chili mennyiségét állíthatod ízlés szerint, ha nem szereted a túl csípős ételeket, kevesebb chili is elég.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg az őszibarack megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben ne hagyd elég forrni, hogy elkerüld a leégést. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.
A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.