Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, tojást és fehérbort, majd gyúrd sima tésztává. Tedd hűtőbe legalább 30 percre pihenni, így a tészta jól formázható lesz.
A fehérbor helyett használhatsz ecetet is, ez segít abban, hogy a tészta ropogós legyen. A tészta pihentetése elengedhetetlen a jó állag eléréséhez.
Egy másik tálban keverd össze a pekándiókrémet, mascarponét, porcukrot és vanília kivonatot. Spatulával dolgozd simára. Ezután helyezd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy kellően krémes és sűrű legyen.
A mascarpone legyen nagyon hideg, amikor használod, így könnyebb lesz krémesre keverni. A pekándiókrémet helyettesítheted más diókrémekkel is.
A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen vékonyra, majd vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel őket fém cannoli formákra, és nedves ujjal zárd le a széleiket, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, annál ropogósabb lesz a cannoli héja. A nedves ujj segít a tészta széleinek összetapasztásában.
Melegítsd fel az olajat 180°C-ra. Süss egyszerre 2-3 darabot aranybarnára. Papírtörlőre szedd ki őket, hogy az olaj lecsöpögjön, majd óvatosan húzd le a formákról, miután kihűltek.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos, ha túl alacsony, a cannoli megszívja magát olajjal, ha túl magas, megég. A formákat csak akkor távolítsd el, ha a cannoli teljesen kihűlt.
A kihűlt héjakat töltsd meg a pekándiós mascarpone krémmel habzsák segítségével. Ügyelj arra, hogy mindkét végén megtöltsd. Csak tálalás előtt töltsd meg, hogy a héj megőrizze ropogósságát.
A cannolit közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, mert a krém átáztathatja a tésztát. A habzsák használata megkönnyíti a töltést.
Tálaláskor szórd meg porcukorral. A pekándió gazdag, diós íze remekül illik a krémes mascarponéhoz. Extra díszítésre nincs szükség – a harmonikus ízek önmagukban is elegendőek.
A porcukor szép díszítést ad a cannolinak. Ha szeretnéd, díszítheted aprított pekándióval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.