Pelau garnélával, trópusi fűszeres étel tálalva friss korianderrel

Pelau garnélával

A Pelau egy hagyományos karibi étel, amely különböző módon készíthető, és jellemzően húsokkal, zöldségekkel és rizssel tálalják. A garnélás változat a tenger gyümölcseinek gazdag ízét ötvözi a rizs és a kókusztej krémességével, míg a zöldségek és a koriander frissességet adnak a fogásnak. A Pelau a karibi szigetek egyik ikonikus étkezése, amely tökéletes a trópusi ízek kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Garnéla
200 g Rizs
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Koriander
1 tk. Currypor
100 g Zöldborsó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra, ha szükséges. A rizst öblítsd le, amíg a víz tiszta nem lesz.

    A garnéla tisztítása során ügyelj arra, hogy eltávolítsd az epecsatornát, hogy ne legyen keserű íze.

    2

    A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd. A paradicsomot is kockázd fel.

    A paprika és a paradicsom aprítása segít abban, hogy könnyen felszívódjanak az ízek a főzés során.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A fokhagyma és a hagyma pörkölése fokozza az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, curryt és egy csipet sót. Keverd össze, és főzd 5 percig, hogy a paradicsom levet engedjen.

    A curry gazdag ízt ad, de ne használd túl sokat, hogy ne dominálja a többi ízt.

    5

    A rizst és a kókusztejet tedd a serpenyőbe, majd öntsd hozzá 400 ml vizet. Keverd el, és főzd közepes lángon 10 percig.

    A kókusztej egyedülálló krémességet ad a rizsnek, ami tökéletesen illik a garnélához.

    6

    Miután a rizs majdnem kész, add hozzá a garnélát, a zöldborsót és a zöldhagymát. Keverd össze, és főzd további 5-7 percig, amíg a garnéla megpuhul.

    A garnéla gyorsan megpuhul, ne főzd túl, különben kemény lesz.

    7

    Tálald a kész pelau-t friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiemeli az étel fűszeres ízét, és szép színt ad a tálalásnak.