Penang laksa, tamarindos kókusz alapú leves halhússal és friss zöldségekkel tálalva.

Penang laksa

A Penang laksa egy autentikus vietnámi étel, amely a tamarindos kókusz alapú levest ötvözi a friss zöldségekkel és a tésztával. Az étel egyedülálló ízkombinációja a világ egyik legnépszerűbb laksa változata. A Penang laksa minden falatjában megtalálható az édes, fűszeres, savanyú és gazdag ízek harmonikus keveréke.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ramen tészta
400 ml Kókusztej
300 g Hal (makréla vagy tonhal)
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Tamarind paszta
1 db Lime
2 szál Tavaszi hagyma
2 db Tojás
1 csokor Koriander
1 db Chili
2 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat főzd meg egy fazék vízben, amíg teljesen átsül, majd szedd szét a húst és tedd félre.

    A csirke ízletesebbé válik, ha egy kis sóval, borssal és gyömbérrel ízesíted a főzés előtt.

    2

    A ramen tésztát főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, mert könnyen összeragad, ha nem figyelsz rá.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel a kókusztejet, majd add hozzá a tamarind pasztát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, és a szétválogatott halhúst. Forrald fel, majd hagyd lassú tűzön 10-15 percig.

    A tamarind paszta adja meg a Penang laksa savanykás ízét, így ne hagyd ki!

    4

    Főzd meg a tojásokat lágyra (8-10 perc), majd hámozd meg és vágd félbe.

    A tojásokat mindig hideg vízben hűtsd le azonnal a főzés után, hogy a héja könnyen lejöjjön.

    5

    A tálakba tedd a megfőzött tésztát, majd öntsd rá a tamarindos kókusz alapú levest. Halmozd rá a szétválogatott halhúst, a tojást, és tedd rá a friss koriandert, tavaszi hagymát.

    A tálat szép színesre készítheted úgy, hogy különböző zöldségeket és gyógynövényeket használsz a díszítéshez.

    6

    Ha szeretnéd, tálald extra chili szeletekkel a fűszeres ízek fokozásához.

    A chili szósz és a friss chili szeletek adnak egy kis extra pikantériát, amitől igazán autentikus lesz a Penang laksa.