Pepper Jack sajtos hamburger szaftos húspogácsával és olvadt Pepper Jack sajttal

Pepper Jack Sajtos Hamburger

A Pepper Jack sajtos hamburger az amerikai gasztronómia egyik legpikánsabb változata. A Pepper Jack sajt fűszeres, enyhén csípős íze tökéletesen harmonizál a szaftos marhahússal, míg a karamellizált hagyma édes íze ellensúlyozza a jalapeño csípősségét. Ez a változat különösen népszerű Texasban és az Egyesült Államok délnyugati régiójában, ahol az erősebb, karakteres ízek dominálnak. Ha szereted a csípős, gazdag ízvilágú hamburgereket, ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
4 db Pepper Jack sajt (szeletelt)
2 db Karamellizált vöröshagyma
4 levél Fejes saláta
1 db Paradicsom
4 szelet Ecetes uborka
4 ek. Majonéz
2 ek. Dijoni mustár
1 db Jalapeño paprika (aprított)
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj
10 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    Ne keverd túl a húst, mert kemény lehet a végeredmény.

    2

    Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    A húspogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést, így sütés közben nem fognak felpúposodni.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő vagy grill legyen elég forró, hogy a hús azonnal piruljon, de ne legyen túl forró, mert megéghet.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftjukat.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet Pepper Jack sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    Ha a sajt nem olvadna elég gyorsan, fedd le a serpenyőt egy fedővel.

    6

    Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna és karamellizált lesz.

    A karamellizált hagymát lassú tűzön, gyakran kevergetve készítsd, hogy ne égjen meg.

    7

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a szafttól.

    8

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A majonéz és mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    9

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.

    A karamellizált hagyma édessége remekül passzol a Pepper Jack sajt pikáns ízéhez. Ne spórolj a mennyiséggel!

    10

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket és aprított jalapeño paprikát a pikáns ízért.

    A jalapeño mennyiségével szabályozhatod a hamburger csípősségét. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.

    11

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadós legyen és a zsemle ne ázzon el.