Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
Ne keverd túl a húst, mert kemény lehet a végeredmény.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.
A húspogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést, így sütés közben nem fognak felpúposodni.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyő vagy grill legyen elég forró, hogy a hús azonnal piruljon, de ne legyen túl forró, mert megéghet.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftjukat.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet Pepper Jack sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
Ha a sajt nem olvadna elég gyorsan, fedd le a serpenyőt egy fedővel.
Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna és karamellizált lesz.
A karamellizált hagymát lassú tűzön, gyakran kevergetve készítsd, hogy ne égjen meg.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a szafttól.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonéz és mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.
A karamellizált hagyma édessége remekül passzol a Pepper Jack sajt pikáns ízéhez. Ne spórolj a mennyiséggel!
Tedd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket és aprított jalapeño paprikát a pikáns ízért.
A jalapeño mennyiségével szabályozhatod a hamburger csípősségét. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.
Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadós legyen és a zsemle ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.