Pepperonis focaccia tálalva

Pepperonis focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A pepperoni és mozzarella kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A fűszeres pepperoni és a krémes mozzarella tökéletes harmóniát alkotnak a friss tésztával. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
150 g Pepperoni
150 g Mozzarella sajt
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    Ha az élesztő nem fut fel 10 perc alatt, valószínűleg lejárt a szavatossága, vagy a víz nem volt elég meleg. Ebben az esetben kezd újra a folyamatot friss élesztővel.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, és elválik a tál oldalától. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben, alacsony hőfokon, vagy egy meleg radiátor közelében. A kelés ideje függ a hőmérséklettől, de legalább 1 óra szükséges.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor száraz lesz a focaccia.

    5

    A pepperonit szeleteld fel vékony darabokra, és szórd a kinyújtott tésztára. A mozzarellát szintén vágd kisebb darabokra, és helyezd a tésztára.

    Használj jó minőségű pepperonit és mozzarellát, hogy finomabb legyen a focaccia.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel egy kicsit, majd óvatosan nyomkodd bele a pepperonit és mozzarellát. Kend meg a tetejét olívaolajjal.

    A tészta szélét azért hajtsd fel, hogy a feltétek ne folyjanak le sütés közben.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj oda, hogy a focaccia ne égjen meg.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focacciát melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.