Pepperpot rizzsel, gazdag fűszeres marhahúsos étel, tálalva friss rizs kíséretében

Pepperpot rizzsel

A Pepperpot a karibi konyha egyik ikonikus étke, amelyet főként Jamaicában és Trinidadban készítenek. Az étel gazdag fűszeres ízvilága és a lassú főzés során megpuhult húsok különleges élményt nyújtanak. A hagyományos pepperpot receptet sokféleképpen variálhatják, de a fűszeres marhahús és a vöröslencse alapja mindig ugyanaz. Ahogy a hús sül a fűszerek között, a konyhát betölti az illatok varázslatos kavalkádja. A pepperpot egy igazi ünnepi étel, amely tökéletes választás családi összejövetelekre és hétvégi vacsorákra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
150 g Vöröslencse
200 g Rizs
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Fűszerkeverék
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra. A hagymát hámozd meg, és apróra vágd. A fokhagymát is pucold meg, és zúzd össze. A paprikát és paradicsomot mosd meg, és vágd fel apróra.

    Ha szeretnéd, a marhahúst előre bepácolhatod egy kicsit, hogy még ízesebb legyen.

    2

    Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert kesernyés ízt adhat az ételnek. Ha szükséges, egy pici vizet is adhatsz hozzá, hogy könnyebben megpuhuljon.

    3

    Ezt követően add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt kap.

    A hús pirításával lezáródik a hús felszíne, és megőrzi a leveit, így szaftosabb marad.

    4

    Amikor a hús megsült, add hozzá a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, és a fűszerkeveréket. Alaposan keverd össze, és hagyd egy-két percig párolódni.

    A friss paradicsom gazdagabb ízt ad a levesnek, de ha nem elérhető, konzerv paradicsom is tökéletesen megfelel.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, majd hagyd a levest lassan főni 1-1,5 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú, lassú főzés során a hús ízei jobban összeérnek, és az étel gazdagabb lesz. Ne felejtsd el néha megkeverni!

    6

    Amikor a hús már puha, add hozzá a vöröslencsét, és főzd még 20 percig, hogy a lencse is megpuhuljon.

    A vöröslencse gyorsan megfő, ezért csak a végén tedd bele, hogy ne főjön szét.

    7

    Közben főzd meg a rizst a csomagoláson lévő utasítás szerint. Amikor kész, tálald a pepperpotot a rizzsel együtt.

    A rizshez adj egy pici sót, és ha szeretnéd, egy kis olívaolajat, hogy ízletesebb legyen.