Pesarattu upma frissen, ropogósra sütve, fűszeres upma töltelékkel tálalva

Pesarattu upma

A Pesarattu upma egy különleges étel, amely a tradicionális Pesarattu (moong dalból készült dosa) és az upma (fűszeres rizses étel) kombinációja. A Pesarattu ropogós tésztája és az upma puha, fűszeres tölteléke tökéletes egyensúlyt alkot. Ezt az ételt Dél-Indiában gyakran reggelire vagy könnyű vacsorára fogyasztják, és rendkívül tápláló és ízletes.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Green gram (moong dal)
100 g Rice
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
2 gerezd Fokhagyma
6 levél Curry levél
2 db Chili
1 cm Ginger
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dal-t és a rizst alaposan mosd át, majd áztasd be őket 4-6 órára.

    Az áztatás segíti, hogy a tészta simább legyen, és a pesarattu könnyebben megsüljön.

    2

    Miután az alapanyagok megáztak, öntsd őket turmixgépbe, és adj hozzá vizet. Keverd simára, de ne túl hígra.

    A tészta sűrűségének olyan állagúnak kell lennie, mint a palacsintatésztának.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a rizs és a dal jól megszívja magát a vízzel.

    A pihentetés segít, hogy a pesarattu finomabb legyen.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a pesarattu egyenletesen süljön.

    5

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el egyenletesen.

    A tésztát gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós pesarattu legyen.

    6

    Amikor a pesarattu szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, locsold meg egy kevés olajjal, és süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    Fordítsd meg a pesarattut, és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A pesarattu legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    8

    Mikor elkészült, tedd félre a pesarattut, és készítsd el az upma tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a fokhagymát, curry levelet, chilit, és gyömbért, majd pirítsd meg őket.

    A fűszerek pirítása segít kiemelni az ízeket, és intenzívebbé teszi a pesarattu töltelékét.

    9

    Adj hozzá apróra vágott hagymát, és pirítsd még egy percig. Add hozzá az elkészített pesarattut, és tálald melegen.

    Az upma fűszeres íze jól harmonizál a pesarattu tésztájával.