A brokkolit vágd kisebb rózsákra, majd forralj vizet egy nagy fazékban, és sózd meg. Tedd bele a brokkolit, és főzd 4-5 percig, amíg a színe élénk zöld nem lesz.
Ne főzd túl a brokkolit, mert akkor elveszíti a ropogós állagát és friss ízét.
A főzés végén szűrd le a brokkolit, és tedd félre, hogy lecsöpögjön.
Ha gyorsan lehűtöd a brokkolit hideg vízben, megtarthatja a szép zöld színét és megőrzi a tápanyagokat.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy elkerüld a keserű ízt.
Add hozzá a főtt brokkolit a serpenyőbe, és keverd jól össze, hogy a fokhagyma íze átjárja.
Ha a brokkoli túl száraz, adj hozzá egy kis vizet vagy extra olívaolajat, hogy még szaftosabb legyen.
Tedd rá a pesto szószt, és jól keverd össze. Add hozzá a sót és a borsot, hogy még ízesebbé váljon.
A pesto egy gazdag, aromás ízt ad a brokkolinak, és segít kiemelni a zöldség frissességét.
A cheddar sajtot reszeld le, és szórd rá a brokkolira. Tálalás előtt keverd össze, hogy a sajt szépen megolvadjon.
A cheddar sajt gazdag íze remekül kiegészíti a pesto fűszerességét és a brokkoli enyhén kesernyés ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.