Pesto brokkolival és cheddar sajttal tálalva

Pesto brokkolival és cheddar sajttal

A pesto egy olasz eredetű szósz, amely bazsalikomból, fokhagymából, olívaolajból és fenyőmagból készül. Ez a recept egy egyszerű és gyors módja annak, hogy a pesto gazdag, aromás ízét egy friss zöldséggel, brokkolival párosítsuk. A cheddar sajt hozzáadása egy extra, gazdag ízt biztosít, amely harmonizál a pesto fűszerességével. Ez az étel gyors, tápláló és tökéletes választás egy vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Brokkoli
100 g Cheddar sajt
4 ek. Bazsalikom pesto
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit vágd kisebb rózsákra, majd forralj vizet egy nagy fazékban, és sózd meg. Tedd bele a brokkolit, és főzd 4-5 percig, amíg a színe élénk zöld nem lesz.

    Ne főzd túl a brokkolit, mert akkor elveszíti a ropogós állagát és friss ízét.

    2

    A főzés végén szűrd le a brokkolit, és tedd félre, hogy lecsöpögjön.

    Ha gyorsan lehűtöd a brokkolit hideg vízben, megtarthatja a szép zöld színét és megőrzi a tápanyagokat.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy elkerüld a keserű ízt.

    4

    Add hozzá a főtt brokkolit a serpenyőbe, és keverd jól össze, hogy a fokhagyma íze átjárja.

    Ha a brokkoli túl száraz, adj hozzá egy kis vizet vagy extra olívaolajat, hogy még szaftosabb legyen.

    5

    Tedd rá a pesto szószt, és jól keverd össze. Add hozzá a sót és a borsot, hogy még ízesebbé váljon.

    A pesto egy gazdag, aromás ízt ad a brokkolinak, és segít kiemelni a zöldség frissességét.

    6

    A cheddar sajtot reszeld le, és szórd rá a brokkolira. Tálalás előtt keverd össze, hogy a sajt szépen megolvadjon.

    A cheddar sajt gazdag íze remekül kiegészíti a pesto fűszerességét és a brokkoli enyhén kesernyés ízét.