Pesto cukkínivel és parmezánnal, tálalva egy friss és zöld színű étel

Pesto cukkínivel és parmezánnal

A pesto egy hagyományos olasz étel, amelyet leginkább bazsalikommal, fokhagymával, parmezánnal és fenyőmaggal készítenek. A cukkini és a parmezán kombinálása egy friss, zöld ízvilágú változata a klasszikus pesto ételnek, amely tökéletesen illik a tavaszi és nyári étkezésekhez. A pesto egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely nemcsak főételekhez, hanem akár egy könnyed uzsonnához is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
30 g Friss bazsalikom
30 g Fenyőmag
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit mosd meg, vágd fel vékony szeletekre, majd párold meg olívaolajon, amíg megpuhul.

    Ha szeretnéd, reszelheted is a cukkinit a gyorsabb párolás érdekében.

    2

    A bazsalikomot, fenyőmagot, fokhagymát és parmezánt tedd egy tálba vagy turmixgépbe, és keverd össze.

    Ha nincs turmixgéped, akkor egy mozsárban is összetörheted az összes hozzávalót.

    3

    Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, hogy sűrű, krémes pesto állagot kapj.

    A pesto ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű – ha szükséges, adj hozzá egy kevés olívaolajat.

    4

    A kész pestót keverd a párolt cukkini szeletekhez, majd ízesítsd sóval és frissen facsart citromlével.

    A citromlé frissességet ad a pestónak, és segít kiemelni az ízeket.

    5

    Tálald a pestós cukkinit parmezánforgácsokkal díszítve.

    Tálalás előtt szórhatsz még egy kevés frissen reszelt parmezánt a tetejére.