A cukkinit mosd meg, vágd fel vékony szeletekre, majd párold meg olívaolajon, amíg megpuhul.
Ha szeretnéd, reszelheted is a cukkinit a gyorsabb párolás érdekében.
A bazsalikomot, fenyőmagot, fokhagymát és parmezánt tedd egy tálba vagy turmixgépbe, és keverd össze.
Ha nincs turmixgéped, akkor egy mozsárban is összetörheted az összes hozzávalót.
Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, hogy sűrű, krémes pesto állagot kapj.
A pesto ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű – ha szükséges, adj hozzá egy kevés olívaolajat.
A kész pestót keverd a párolt cukkini szeletekhez, majd ízesítsd sóval és frissen facsart citromlével.
A citromlé frissességet ad a pestónak, és segít kiemelni az ízeket.
Tálald a pestós cukkinit parmezánforgácsokkal díszítve.
Tálalás előtt szórhatsz még egy kevés frissen reszelt parmezánt a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.