Pesto pisztáciával és ricottával tálalva tésztával és friss bazsalikommal

Pesto pisztáciával és ricottával

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Friss bazsalikom
60 g Pisztaica
100 g Ricotta sajt
1 gerezd Fokhagyma
50 g Parmezán sajt
4 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciát száraz serpenyőben enyhén pörköld meg pár percig, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    A pörkölés segít a pisztácia ízét fokozni, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    2

    A bazsalikomot, fokhagymát, parmezánt és pörkölt pisztáciát tedd egy aprítógépbe vagy mozsárba.

    A friss bazsalikomot érdemes alaposan megmosni, hogy eltávolítsuk az esetleges szennyeződéseket.

    3

    Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és a ricottát, majd dolgozd sima pürévé.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis víz hozzáadásával állíthatsz rajta.

    4

    A kész pestót tálalhatod friss tésztával, pirított kenyérrel, vagy akár salátákhoz is.

    A pesto egy igazi ínycsiklandó kiegészítő, de tésztára és pirítósra a legfinomabb!