A pisztáciát száraz serpenyőben enyhén pörköld meg pár percig, hogy intenzívebb ízt kapjon.
A pörkölés segít a pisztácia ízét fokozni, de ügyelj, hogy ne égjen meg.
A bazsalikomot, fokhagymát, parmezánt és pörkölt pisztáciát tedd egy aprítógépbe vagy mozsárba.
A friss bazsalikomot érdemes alaposan megmosni, hogy eltávolítsuk az esetleges szennyeződéseket.
Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és a ricottát, majd dolgozd sima pürévé.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis víz hozzáadásával állíthatsz rajta.
A kész pestót tálalhatod friss tésztával, pirított kenyérrel, vagy akár salátákhoz is.
A pesto egy igazi ínycsiklandó kiegészítő, de tésztára és pirítósra a legfinomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.