Pesto rosso-s és parmezános focaccia tálalva

Pesto rosso-s és parmezános focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amely a mediterrán konyha egyik legismertebb étke. A pesto rosso és parmezán kombinációja egy gazdag, ínycsiklandó változatot eredményez, amely tökéletes étkezésekhez vagy köretként. A pesto rosso édes és fűszeres íze, valamint a parmezán sajt gazdag, sós karaktere egy igazi ínycsiklandó falatot alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Oliváraj
1 tk.
1 tk. Cukor
3 ek. Pesto rosso
100 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    Érdemes a vizet egy picit meglangyosítani, de ne legyen forró, mert a forró víz tönkreteszi az élesztőt.

    2

    Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztát addig gyúrd, amíg elválik a tál falától és rugalmas állagú nem lesz.

    3

    Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.

    A tálat kend ki egy kevés olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    4

    Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.

    A tepsit alaposan kend ki olívaolajjal, hogy a focaccia ne ragadjon le sütés közben.

    5

    A tésztára egyenletesen kend rá a pesto rossót, majd szórd meg a reszelt parmezán sajttal.

    A pesto rossot ne vidd fel túl vastagon, mert akkor a focaccia túl sós lehet.

    6

    A tésztát enyhén nyomkodd meg ujjaiddal, hogy kis mélyedések keletkezzenek.

    A mélyedésekbe extra olívaolajat csepegtethetsz sütés előtt.

    7

    Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, fedd le alufóliával a sütés utolsó 5-10 percére.

    8

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focacciát melegen vagy hidegen is tálalhatod. Melegen a legfinomabb.