Pesto szárított paradicsommal és mandulával, friss bazsalikom díszítéssel

Pesto szárított paradicsommal és mandulával

A pesto egy tradicionális olasz étel, amelyet számos változatban készítenek. A szárított paradicsomos és mandulás változat különleges, gazdag ízvilágot kínál, amely a mediterrán konyha ínycsiklandó alapanyagaival készült. Ezt a pestot tökéletesen lehet tálalni friss tésztával, de akár pirított kenyérrel vagy salátával is egy finom és gyors ételt varázsolhatunk belőle.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Friss bazsalikom
50 g Mandula
60 g Szárított paradicsom
40 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított paradicsomot öblítsd le meleg vízzel, hogy felpuhuljon, majd vágd kisebb darabokra.

    Ha a szárított paradicsom nagyon kemény, előzőleg egy fél órára beáztathatod vízbe.

    2

    A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy enyhén aranybarna színt kapjon.

    A mandulát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet. Elég, ha csak enyhén megpirul.

    3

    A bazsalikomleveleket, a felaprított szárított paradicsomot, a mandulát, a fokhagymát, a parmezán sajtot, a sót és a borsot tedd egy turmixgépbe vagy aprítógépbe.

    Ha nem szereted a túl durva textúrát, aprítsd finomabbra a hozzávalókat, hogy a pesto krémesebb legyen.

    4

    Folyamatosan adagolva öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod a pestót, egy kis extra olívaolajat adhatsz hozzá.

    5

    A kész pestót tálald tésztával, pirított kenyérrel vagy akár salátákhoz is.

    Ha szeretnéd, egy kevés extra parmezánt is szórhatsz a tetejére a tálalás előtt.