A szárított paradicsomot öblítsd le meleg vízzel, hogy felpuhuljon, majd vágd kisebb darabokra.
Ha a szárított paradicsom nagyon kemény, előzőleg egy fél órára beáztathatod vízbe.
A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy enyhén aranybarna színt kapjon.
A mandulát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet. Elég, ha csak enyhén megpirul.
A bazsalikomleveleket, a felaprított szárított paradicsomot, a mandulát, a fokhagymát, a parmezán sajtot, a sót és a borsot tedd egy turmixgépbe vagy aprítógépbe.
Ha nem szereted a túl durva textúrát, aprítsd finomabbra a hozzávalókat, hogy a pesto krémesebb legyen.
Folyamatosan adagolva öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
Ha túl sűrűnek találod a pestót, egy kis extra olívaolajat adhatsz hozzá.
A kész pestót tálald tésztával, pirított kenyérrel vagy akár salátákhoz is.
Ha szeretnéd, egy kevés extra parmezánt is szórhatsz a tetejére a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.