Az epreket mosd meg alaposan, távolítsd el a zöld szárukat, majd vágd kisebb darabokra.
A friss, érett eper a legfinomabb, de fagyasztott eper is használható, ha nincs más.
Egy turmixgépben pürésítsd az epret a cukorral és a citromlével, amíg sima állagú nem lesz.
A citromlé kiemeli az eper ízét és segít megőrizni a színét.
Egy közepes tálban keverd össze a tejszínt, a vaníliakivonatot és a pezsgőt az epres keverékkel, majd alaposan dolgozd össze.
Óvatosan keverd, hogy a pezsgő ne veszítse el a szénsavtartalmát.
Öntsd a keveréket egy zárható edénybe, és tedd a hűtőbe legalább 3 órára, hogy jól lehűljön.
A hűtés segít, hogy az ízek összeérjenek és a fagylalt egyenletesebben fagyjon meg.
Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűtött keveréket, és készítsd el a fagylaltot a gyártó utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd 4-5 órán át, és óránként keverd át alaposan, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
A fagylaltgép használata a legegyszerűbb. A kézi keverés időigényesebb, de megakadályozza a jégkristályok kialakulását.
Tálald a pezsgős epres fagylaltot elegáns poharakban vagy tölcsérben, és élvezd a könnyed, gyümölcsös ízeket!
Díszítheted friss eperrel és mentalevéllel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.