Öntsd a pezsgőt egy kis lábasba, és alacsony lángon melegítsd 5 percig, hogy részben elpárologjon az alkohol. Ez segít a fagylalt megfelelő állagának elérésében.
Ne forrald a pezsgőt, csak melegítsd, különben elveszíti az aromáját.
Hagyd a pezsgőt teljesen kihűlni, majd egy tálban keverd össze a kondenzált tejjel, a porcukorral és a vanília kivonattal.
Fontos, hogy a pezsgő teljesen kihűljön, mielőtt összekevered a többi hozzávalóval, különben a tejszín kicsapódhat.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A tejszín legyen jól lehűtve, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik.
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a pezsgős keverékkel, hogy egyenletes és krémes textúrát kapj.
A tejszínt óvatosan forgasd bele a pezsgős keverékbe, hogy ne törjön össze a hab.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A fagylaltot időnként keverd meg a fagyasztás alatt, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, tedd a hűtőszekrénybe 10-15 percre, hogy kicsit megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.