Pezsgős-mandulás focaccia tálalva

Pezsgős-mandulás focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A pezsgő és mandula kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A mandula ropogóssága és a pezsgő friss íze tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
100 g Mandula
100 ml Pezsgő
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz hőmérséklete ne legyen túl magas, mert az elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg ideális.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    Használj jó minőségű olívaolajat az ízletesebb eredményért.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. Ha nincs elég meleg, a sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C) és ott kelesztheted.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    5

    A mandulát vágd apró darabokra, és szórd rá a kinyújtott tésztára. Öntsd rá a pezsgőt.

    A mandulát pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, hogy még intenzívebb íze legyen. Ne öntsd túl sok pezsgőt, mert a tészta elázhat.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a mandulát és a pezsgőt.

    A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a mandula és a pezsgő ne szökjön ki sütés közben.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focacciát langyosan a legfinomabb. Kínálhatsz mellé sajtot, sonkát vagy más finomságokat.