A rizst alaposan öblĂtsd le, majd egy edĂ©nyben tedd hozzĂĄ a tejet Ă©s fĆzd közepes lĂĄngon, amĂg a rizs megpuhul.
A rizs tejjel törtĂ©nĆ fĆzĂ©se a phirni selymes ĂĄllagĂĄt biztosĂtja.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzĂĄ a cukrot Ă©s a fƱszereket (rĂłzsavĂz, kardamom, fahĂ©j). Keverd össze, Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon mĂ©g 10-15 percig.
A fƱszerek folyamatos keverĂ©se segĂt abban, hogy az aromĂĄk egyenletesen eloszoljanak.
Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s tejet, hogy elĂ©rd a kĂvĂĄnt sƱrƱsĂ©get.
A phirni ĂĄllaga lehet kicsit sƱrƱ, de ha tĂșl sƱrƱ, hĂgĂtsd tejet, hogy könnyen kanalazhatĂł legyen.
A kĂ©sz phirnit tĂĄlald hƱlni, majd dĂszĂtsd friss gyĂŒmölcsökkel, pĂ©ldĂĄul mangĂłval vagy eperrel.
A friss gyĂŒmölcsök nemcsak szĂnt, hanem friss, Ă©des Ăzt is adnak a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.