Phirni gyĂŒmölcsökkel, friss mangĂłval dĂ­szĂ­tve

Phirni gyĂŒmölcsökkel

A Phirni egy tradicionĂĄlis ĂĄzsiai desszert, amely rizsbƑl Ă©s tejbƑl kĂ©szĂŒl. Ezt az Ă©telt gyakran kĂ©szĂ­tik ĂŒnnepi alkalmakkor, mivel rendkĂ­vĂŒl Ă­nycsiklandĂł Ă©s tĂĄplĂĄlĂł. Az Ă©tel gazdag Ă©s krĂ©mes, melyet kĂŒlönfĂ©le fƱszerekkel, pĂ©ldĂĄul rĂłzsavĂ­zzel Ă©s kardamommal Ă­zesĂ­tenek. Az Ă©des rizses alapot friss gyĂŒmölcsökkel dĂ­szĂ­tik, hogy mĂ©g Ă©lvezetesebbĂ© vĂĄljon. A Phirni frissĂ­tƑ Ă©s egyszerƱ, ugyanakkor gazdag Ă­zvilĂĄgĂș desszert.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 0.5 csĂ©sze Rizs
⭕ 3 csĂ©sze Tej
⭕ 4 ek. Cukor
⭕ 1 tk. Rózsavíz
⭕ 20 g Mandula
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 4 db Zöld kardamom
⭕ 100 g Friss gyĂŒmölcsök (pl. mangĂł, eper)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblĂ­tsd le, majd egy edĂ©nyben tedd hozzĂĄ a tejet Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon, amĂ­g a rizs megpuhul.

    A rizs tejjel törtĂ©nƑ fƑzĂ©se a phirni selymes ĂĄllagĂĄt biztosĂ­tja.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzĂĄ a cukrot Ă©s a fƱszereket (rĂłzsavĂ­z, kardamom, fahĂ©j). Keverd össze, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon mĂ©g 10-15 percig.

    A fƱszerek folyamatos keverése segít abban, hogy az aromåk egyenletesen eloszoljanak.

    3

    Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s tejet, hogy elĂ©rd a kĂ­vĂĄnt sƱrƱsĂ©get.

    A phirni ĂĄllaga lehet kicsit sƱrƱ, de ha tĂșl sƱrƱ, hĂ­gĂ­tsd tejet, hogy könnyen kanalazhatĂł legyen.

    4

    A kĂ©sz phirnit tĂĄlald hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd friss gyĂŒmölcsökkel, pĂ©ldĂĄul mangĂłval vagy eperrel.

    A friss gyĂŒmölcsök nemcsak szĂ­nt, hanem friss, Ă©des Ă­zt is adnak a desszertnek.