Pho édes-savanyú változat tálban tálalt édes-savanyú rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho édes-savanyú változat

A pho édes-savanyú változata egy különleges étel, amely a hagyományos pho leves gazdag, édes-savanyú ízvilágát ötvözi. Az étel származása Vietnamból ered, és mára a világ minden táján elterjedt. A pho édes-savanyú változata nemcsak ízesíti, hanem kiemeli a leves gazdag aromáját is. Lime-lal és korianderrel tálalva válik igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Zöldségleves alaplé
1 ek. Cukor
2 ek. Rizsecet
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.

    A gyömbért egy kicsit megnyomva könnyebben kiadja az ízét a levesben.

    2

    Egy nagy edényben tedd a zöldségleves alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, szójaszószt, cukrot és rizsecetet. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A cukor és az ecet keveréke adja a pho édes-savanyú ízvilágát, ha szeretnéd édesebbre, adj hozzá még egy kis cukrot.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!