Pho fokhagymás változat tálban tálalt fokhagymás rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho fokhagymás változat

A pho fokhagymás változata egy különleges étel, amely a hagyományos pho leves gazdag, fűszeres ízvilágát ötvözi a fokhagyma erőteljes, friss ízével. Az étel származása Vietnamból ered, és mára a világ minden táján elterjedt. A pho fokhagymás változata egy könnyed, de ínycsiklandó étkezést kínál, amely friss korianderrel és lime-lal tálalva válik igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 db Lime
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd szeleteld fel őket.

    A fokhagymát finomra zúzva még intenzívebb ízt adhat a levesnek.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma és gyömbér frissessége a pho karakterét adja, próbáld ne túl sokáig főzni, hogy ne veszítse el az ízét.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!