Helyezd a csirkét egy nagy lábasba, öntsd rá a vizet, és forrald fel. Habozd le a tetejéről a képződött habot.
A hab leszedése tisztább, ízletesebb levest eredményez.
Add hozzá a gyömbért, a félbevágott vöröshagymát, a fahéjrudat, a csillagánizst, a kardamomot és a koriandermagot. Lassú tűzön főzd 1,5 órán át.
A lassú főzés segít, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha van időd, akár 2 órán át is főzheted.
Vedd ki a csirkét a levesből, hagyd kicsit hűlni, majd szedd le a húst a csontról, és tépkedd kisebb darabokra.
A csirkehúst villával könnyen szét tudod tépkedni.
Szűrd le a levest, majd ízesítsd hal szószával és sóval. Tartsd melegen.
A hal szósz intenzív ízű, ezért óvatosan adagold. Kóstold meg a levest, és szükség esetén adj hozzá még sót.
Főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.
Az öblítés megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon.
Tálald a levest: tegyél egy adag rizstésztát egy mély tálba, helyezz rá csirkehúst, és önts rá forró levest. Díszítsd friss korianderrel, zöldhagymával, bean sprouts-szal, lime szeletekkel és chilivel.
A lime és a chili opcionális, de nagyon jól passzolnak a leveshez. A bean sprouts-ot tálalás előtt add hozzá, hogy ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.