Pho hĂșsgombĂłccal tĂĄlban tĂĄlalt hĂșsgombĂłcos rizstĂ©szta leves, friss korianderrel Ă©s lime szeletekkel

Pho hĂșsgombĂłccal

A pho leves egy vietnami klasszikus, amely a hĂșslevesek csĂșcsa, Ă©s az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tel az orszĂĄgban. Eredete a 20. szĂĄzad elejĂ©re nyĂșlik vissza, Ă©s ma mĂĄr vilĂĄgszerte elterjedt. A pho titka a gazdag, fƱszeres alaplĂ©ben rejlik, amely a hĂșs, a fƱszerek Ă©s a friss zöldsĂ©gek keveredĂ©sĂ©bƑl alakul ki. A klasszikus pho tökĂ©letes egy Ă­nycsiklandĂł, tartalmas Ă©tkezĂ©shez, amely minden alkalomra ideĂĄlis.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g RizstĂ©szta
⭕ 200 g HĂșsgombĂłc (marha Ă©s sertĂ©s keverĂ©ke)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 5 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 3 db SzegfƱszeg
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 l Hal alaplĂ©
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 db Lime

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hĂșsgombĂłcokat kĂ©szĂ­tsd el. A darĂĄlt hĂșsbĂłl formĂĄzz kis golyĂłkat, majd tedd fĂ©lre.

    A hĂșsgombĂłcokat Ă©rdemes hideg vĂ­zbe mĂĄrtani, hogy a tĂ©sztĂĄbĂłl ne legyen ragacsos.

    2

    Egy nagy edĂ©nyben tedd a hal alaplĂ©t, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt, gyömbĂ©rt, fahĂ©jat, szegfƱszeget Ă©s a szĂłjaszĂłszt. FƑzd a levest 20-30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pho alaplĂ©jĂ©t alacsony lĂĄngon fƑzd, hogy az összes fƱszer Ă©s hĂșs Ă­ze gazdagodjon.

    3

    AmĂ­g a leves fƑ, fƑzd meg a rizstĂ©sztĂĄt a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint, majd szƱrd le Ă©s öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel.

    A rizstĂ©szta hideg vĂ­zzel valĂł öblĂ­tĂ©se segĂ­t elkerĂŒlni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkĂ©szĂŒlt a leves, szƱrd le, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a fƱszereket. Tedd vissza az edĂ©nybe, Ă©s Ă­zesĂ­tsd a levet sĂłval Ă©s friss lime-lĂ©val.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromåjåhoz, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tålald a levest a tetején friss, finomra vågott zöldhagymåval és korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztåval.

    A koriander Ă©s lime frissessĂ©ge adja a pho karakterĂ©t, ne hagyd ki Ƒket a tĂĄlalĂĄskor!