Pho húsgombóccal tálban tálalt húsgombócos rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho húsgombóccal

A pho leves egy vietnami klasszikus, amely a húslevesek csúcsa, és az egyik legnépszerűbb étel az országban. Eredete a 20. század elejére nyúlik vissza, és ma már világszerte elterjedt. A pho titka a gazdag, fűszeres alaplében rejlik, amely a hús, a fűszerek és a friss zöldségek keveredéséből alakul ki. A klasszikus pho tökéletes egy ínycsiklandó, tartalmas étkezéshez, amely minden alkalomra ideális.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
200 g Húsgombóc (marha és sertés keveréke)
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsgombócokat készítsd el. A darált húsból formázz kis golyókat, majd tedd félre.

    A húsgombócokat érdemes hideg vízbe mártani, hogy a tésztából ne legyen ragacsos.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss, finomra vágott zöldhagymával és korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!