Pho szezámolajjal tálban tálalt szezámolajos rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho szezámolajjal

A pho szezámolajjal egy különleges étel, amely a hagyományos pho gazdag ízvilágát ötvözi a szezámolaj karakteres diós ízével. Az étel származása Vietnamból ered, és mára a világ minden táján elterjedt. A pho szezámolajjal friss korianderrel és lime-lal tálalva válik igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Szezámolaj
1 db Lime
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg és szeleteld fel, a hagymát pedig vágd félkarikákra.

    A gyömbért megnyomva könnyebben kiadja az ízét, ha az alaplében főzöd.

    2

    Egy nagy edényben tedd a zöldségleves alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szezámolaj csak a végén kerül a levesbe, hogy megőrizze az ízét.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    A végén adj a leveshez 2 evőkanál szezámolajat, és keverd el alaposan.

    A szezámolaj különleges, diós ízt ad a levesnek, ami kiemeli az egyéb fűszereket.

    6

    Tálald a levest friss korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!