Pho tofuval tálban tálalt tofus rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho tofuval

A pho tofuval egy különleges vietnami étel, amely a tradicionális pho leves növényi alapú alternatívája. Az étel származása Vietnamból ered, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vegetáriánusok és vegánok körében. A pho tofuval gazdag alaplével és friss korianderrel tálalva egy könnyed, de tápláló étkezést kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
200 g Tofu
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Zöldségleves alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kis kockákra, majd pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén aranybarnára sül.

    A tofu finomabb lesz, ha a sütés előtt egy kicsit lenyomkodod, hogy eltávolítsd a felesleges vizet.

    2

    Egy nagy edényben tedd a zöldségleves alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és a tofu íze gazdagodjon.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel, a pirított tofukkal és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!