Pho tojásos-marhahússal tálban tálalt tojásos marhahúsos rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho tojásos-marhahússal

A pho tojásos-marhahússal egy különleges vietnami étel, amely a hagyományos pho leves gazdag ízét ötvözi a tojás és a marhahús ízével. Az étel Vietnamból származik, és az egyik legnépszerűbb és legismertebb étel a vietnami konyhában. A gazdag, fűszeres alaplé és a hús kombinációja egy különleges élményt nyújt, amit lime-lal és korianderrel tálalva érdemes élvezni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
250 g Marhahús (pl. lábszár vagy rostélyos)
2 db Tojás
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat tedd forrásban lévő vízbe, és főzd 7-8 percig, hogy kemény tojást kapj. Ezután hámozd meg őket és tedd félre.

    A tojásokat hideg vízben öblítve könnyebben hámozhatók.

    2

    A marhahúst vékony szeletekre vágd, és tedd félre. A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.

    A marhahúst félig fagyott állapotban könnyebben vékonyra szeletelheted.

    3

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.

    4

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    5

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    6

    Tálald a levest a tetején friss, finomra vágott zöldhagymával, korianderrel, lime szeletekkel, a főtt tojással és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!