A kacsamellet sózd és borsozd, majd egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd meg mindkét oldalát 4-5 percig, amíg kívül ropogós, belül szaftos lesz.
A sütés előtt vagdosd be a kacsa bőre alatti zsírt rácsos mintával, így könnyebben kisül a zsír és ropogósabb lesz a bőre. A kacsamell ideális belső hőmérséklete 55-60°C a rózsaszín végeredményhez.
A camembert sajtot vágd kisebb szeletekre.
A camembert-t közvetlenül a hűtőből kivéve könnyebb szeletelni.
A piadina tésztát melegítsd meg egy száraz serpenyőben, mindkét oldalát 1-2 percig sütve.
Ha van grillsütőd, azon is megpiríthatod a piadinát, még finomabb lesz.
A piadinára tedd először a sült kacsamellet, majd a camembert sajtot.
A meleg kacsamellettől a camembert enyhén megolvad, ami még finomabbá teszi a piadinát.
Tedd rá a rukkolát, majd locsold meg egy kis olívaolajjal és mézzel.
A méz édessége remekül harmonizál a kacsa és a camembert ízével.
Szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A frissen őrölt bors még aromásabb.
Tedd össze a piadinát, majd tálald frissen, melegen.
Tálalás előtt vágd félbe a piadinát, hogy könnyebb legyen elfogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.