Piadina töltött krémsajttal és eperrel tálalva

Piadina töltött krémsajttal és eperrel

A piadina egy hagyományos olasz étel, amelyet eredetileg Emilia-Romagna régiójában készítenek. Az édes változata, amelyet krémsajttal és friss eperrel töltünk, könnyed és friss étkezést kínál, tökéletes desszertként vagy reggelire. A piadina ropogóssága és a krémsajtos, mézes töltelék kellemesen kiegészítik egymást, míg az eper frissessége és édessége különlegessé teszi ezt az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Piadina tészta
100 g Krémsajt
150 g Eper
2 ek. Méz
3 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krémsajtot keverd össze egy evőkanál mézzel, hogy egy édes, krémes tölteléket kapj.

    Használhatsz juharszirupot is a méz helyett.

    2

    Az epreket mosd meg, távolítsd el a szárukat, és szeleteld fel vékony darabokra.

    A fagyasztott epret is használhatsz, de hagyd, hogy teljesen kiolvadjon, és alaposan csöpögtesd le.

    3

    A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, mindkét oldalát pirítsd meg 1-2 percig, amíg enyhén ropogós nem lesz.

    Ez a lépés kihagyható, ha a piadinát nem szeretnéd melegen fogyasztani.

    4

    A kész piadinát kend meg a krémsajtos mézes töltelékkel.

    Ne kend túl vastagon a krémet, mert akkor kifolyhat a piadinából.

    5

    Szórd meg a szeletelt eperrel, és ha szeretnéd, egy kis friss mentalevelet is adhatunk a tetejére.

    Egy kevés porcukorral is megszórhatod a piadinát.

    6

    Hajtsd félbe a piadinát, és tálald azonnal.

    Azonnal tálald, hogy az eper friss és ropogós maradjon.