Picadillo chayote-val tálalva friss korianderrel

Picadillo chayote-val

A picadillo egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet különböző húsfajtákból készítenek, gyakran zöldségekkel és fűszerekkel. A chayote, amely egy enyhén édes ízű zöldség, tökéletesen illik a picadillohoz, és extra frissességet ad hozzá. A hús mellett a zöldségek és a fűszerek keveréke gazdag ízvilágot biztosít, miközben a mazsola és az olajbogyó édes és sós ízkombinációval teszi teljessé az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
2 db Chayote
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
50 g Zöld olajbogyó
30 g Raisin (mazsola)
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chayote-t hámozd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magját. Vágd kockákra.

    A chayote egy zöldséges ízű növény, amely hasonlít a cukkínire. Ha nem találod, helyettesítheted cukkínivel is.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát pedig kockázd fel.

    Ha szeretnél extra ízt adni, a paprikát enyhén pörkölheted a serpenyőben, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a darált húst. Pirítsd meg, amíg minden oldala szépen meg nem pirul.

    A hús pirítása segít, hogy jobban kiadja az ízeket és megelőzi a hús pörkölődését.

    4

    Add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Főzd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a paradicsom levet enged.

    A paradicsomok engedett leve ad egy szép szósz alapot az ételhez.

    5

    Most add hozzá a chayote-t, olajbogyót, mazsolát, sót, borsot és köményt. Öntsd fel egy kevés vízzel, hogy egy szaftos ételt kapj. Főzd alacsony lángon további 10-15 percig.

    A mazsola édes íze remekül kiegészíti a fűszeres alapot, de ha nem szereted az édes-sós ízkombinációt, elhagyhatod.

    6

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander élénk zöld színe és friss íze nagyszerűen illik a Picadillóhoz, és gazdagítja az ízélményt.