Picadillo sárgarépával, friss zöldségekkel tálalva

Picadillo sárgarépával

A picadillo egy klasszikus étel, amelyet különféle latin-amerikai országokban készítenek. A különféle változatai közé tartozik a sárgarépával, olajbogyóval és mazsolával készült verzió, amely különleges édes-savanyú ízeket kínál. Az étel tápláló és fűszeres, és nagyszerű választás egy kiadós ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
50 g Zöld olajbogyó
30 g Aszalt mazsola
2 db Paradicsom
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk.

    A hús darálása gyorsítja a főzést, de ha nem szereted a darált húst, apró kockákra is vághatod.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát pedig hámozzuk és karikákra vágjuk.

    Ha gyorsabban szeretnél végezni, a sárgarépát egy reszelőn is lereszelheted.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.

    A hagyma és fokhagyma pirítása gazdagítja az étel ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    4

    Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük, amíg a hús jól megpirul.

    A hús pirítása előtt győződjünk meg arról, hogy az olaj eléggé fel van melegedve, így a hús egyenletesen pirul.

    5

    Tegyük bele a sárgarépát, paradicsomot, fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot. Keverjük jól össze.

    A paradicsomokat előtte pürésíthetjük, hogy a szósz krémesebb legyen.

    6

    Öntsük hozzá a vizet, majd hagyjuk főni 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet, hogy ne legyen túl sűrű a szósz.

    7

    Ezután adjuk hozzá az olajbogyót és a mazsolát, és főzzük még 5-10 percig.

    Az olajbogyó és mazsola különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szeretnénk édes ízeket, a mazsola elhagyható.

    8

    Tálaljuk melegen, rizzsel vagy kenyérrel.

    A picadillo köretként jól illik rizshez, de akár egy egyszerű friss kenyér is remek választás.