A marhahúst apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk.
A hús darálása gyorsítja a főzést, de ha nem szereted a darált húst, apró kockákra is vághatod.
A vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát pedig hámozzuk és karikákra vágjuk.
Ha gyorsabban szeretnél végezni, a sárgarépát egy reszelőn is lereszelheted.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.
A hagyma és fokhagyma pirítása gazdagítja az étel ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.
Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük, amíg a hús jól megpirul.
A hús pirítása előtt győződjünk meg arról, hogy az olaj eléggé fel van melegedve, így a hús egyenletesen pirul.
Tegyük bele a sárgarépát, paradicsomot, fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot. Keverjük jól össze.
A paradicsomokat előtte pürésíthetjük, hogy a szósz krémesebb legyen.
Öntsük hozzá a vizet, majd hagyjuk főni 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet, hogy ne legyen túl sűrű a szósz.
Ezután adjuk hozzá az olajbogyót és a mazsolát, és főzzük még 5-10 percig.
Az olajbogyó és mazsola különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szeretnénk édes ízeket, a mazsola elhagyható.
Tálaljuk melegen, rizzsel vagy kenyérrel.
A picadillo köretként jól illik rizshez, de akár egy egyszerű friss kenyér is remek választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.